Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:15 20 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonie militară dedicată Zilei Naționale a României, la Constanța. Jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică

ro

30 Nov, 2021 15:20 1003 Marime text
Miercuri, 01 decembrie a.c., începând cu ora 11.00, în fața Parcului Tineretului din zona Casei de Cultură din municipiul Constanța se va organiza ceremonia militară dedicată Zilei Naționale a României.

Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Tomis” Constanța va asigura măsurile de ordine publică pentru desfășurarea ceremoniei cu respectarea cadrului legal în vigoare privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
         
Potrivit unui comunicat al Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, în conformitate cu prevederile art. 141, alin. (1) din H.G. nr. 1183/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, „se permite organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României în municipiile reședință de județ cu participarea a cel mult 200 de persoane în zona oficială delimitată de organizatori, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între participanți, cu purtarea măștii de protecție şi cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.”

„Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Accesul persoanelor care doresc să asiste la ceremonie se poate realiza doar în afara zonelor oficiale delimitate de organizatori, începând cu ora 09:00 şi este permis în condițiile art. 141, alin. (2) din același act normativ, cu asigurarea unei distanţe de  minimum 1 metru între participanți şi cu purtarea măștii de protecție“ - au transmis reprezentanții GJM Tomis Constanța.

 
Certificatul verde nu este necesar pentru publicul spectator care intenţionează să asiste la eveniment.
 
Jandarmeria Mobilă Constanța recomandă persoanelor care vor asista la această activitate să respecte următoarele:
- Purtarea corectă a măștii de protecție și păstrarea distanței fizice față de celelalte persoane;
 - Evitarea conflictelor de orice natură;
- Părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii;
- În cazul în care sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale, solicitați ajutorul jandarmilor aflați în apropiere.
 

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii