Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:08 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonie militară cu ocazia Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene

ro

19 Jul, 2021 17:06 1680 Marime text
  • Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene este sărbătorită, în fiecare an, la 20 iulie, când este prăznuit Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al piloților. 
Ministrul apărării naționale, Nicolae Ionel-Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, vor participa marți, 20 iulie, începând cu ora 10.00, la Ceremonia militară organizată cu ocazia sărbătorii Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, de la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor.

În cadrul ceremoniei, vor fi depuse coroane de flori în memoria eroilor aviatori, iar Regimentului 74 PATRIOT îi va fi înmânat Drapelul de Luptă.

Prin această ceremonie este omagiată memoria eroilor care, de-a lungul timpului, pe câmpurile de luptă sau în misiunile executate în teatrele de operaţii ori pe teritoriul naţional, au slujit cu devotament aripile patriei şi s-au alăturat escadrilei din ceruri.
           
Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene este sărbătorită, în fiecare an, la 20 iulie, când este prăznuit Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al piloților. 

La 17 iunie, în urmă cu 111 ani,  Aurel Vlaicu efectua primul zbor complet pe teritoriul ţării noastre cu un aeroplan de concepţie proprie.

Regimentul 74 PATRIOT, unitate tactică de luptă înfiinţată la 1 decembrie 2018, are ca misiune operaţionalizarea sistemului de rachete sol-aer PATRIOT, echipament militar ce permite Armatei României creșterea capacității defensive și de descurajare, asigurându-se o mai bună apărare a spațiului aerian național, parte a spațiului aerian al NATO.

Drapelul de luptă al unității militare reprezintă simbolul onoarei, vitejiei și gloriei militare, este confecționat în ateliere speciale și este compus din flamură, hampă, acvilă și accesorii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii