Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:47 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonial militar cu dublă însemnătate în Portul Militar Brăila (galerie foto)

ro

21 Jul, 2021 11:06 1964 Marime text
  • Comandorul Constantin Grosu a predat comanda Divizionului 88 Vedete Fluviale locțiitorului comandantului, comandor Antoanel Vătămanu


În Portul Militar Brăila a avut loc ieri, 20 iulie, ceremonialul de predare-primire a comenzilor Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie „Comandor Virgil Alexandru Dragalina” și Divizionului 88 Vedete Fluviale „Amiral Gheorghe Sandu”. 

În cadrul ceremoniei cu dublă însemnătate, comandorul Constantin Grosu a predat comanda Divizionului 88 Vedete Fluviale locțiitorului comandantului, comandor Antoanel Vătămanu. La rândul lui, comandor Constantin Grosu a primit comanda Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie de la comandor Marcel Neculae care a fost numit în funcția de locțiitor al Componentei Operaționale Navale.
   
În ambele secvențe ale ceremonialului, comandantul Flotilei Fluviale, contraamiral de flotilă Cornel Rogozan, a făcut scurte prezentări ale carierelor noilor numiți în funcții sau împuterniciți și a ținut să-i felicite și să le ureze succes în noile funcții, asigurându-i totodată de sprijinul comenzii Comandamentului Flotilei Fluviale.
   
După predarea-primirea mărcilor unităților, foștii comandanți ai celor două divizioane au luat cuvântul, mulțumind personalului unităților la comanda cărora s-au aflat.

„Cred eu că am reușit să sudăm o echipă solidă, unită, cu un spirit competițional funcțional constructiv ceea a dus la atingerea tuturor obiectivelor și îndeplinirea cu succes a misiunilor încredințate”, a punctat în alocuțiune comandor Marcel Neculae.

   Cu același prilej, șeful compartimentului mobilizare din Comandamentul Flotilei Fluviale a dat citire ordinului de numire a comandorului Dragoș-Eugen Tătăranu în funcția de locțiitor al comandantului la Comandamentul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”.
   
Activitatea s-a încheiat cu defilarea militarilor din cadrul Flotilei Fluviale.

Sursa foto: Facebook/Flotila Fluvială
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii