Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:23 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonia dedicată sportivilor români de talie mondială a avut loc la Izvorani, județul Argeș! Marcel Ciolacu, prezent la eveniment

ro

21 Jul, 2023 13:47 811 Marime text
Marcel Ciolacu. Sursă foto: Facebook.com
  • Marcel Ciolacu a participat la ceremonia dedicată sportivilor medaliați la Jocurile Europene și Special Olympics.
 
Potrivit unei informări pusă la dispoziție de Guvernul României, premierul Marcel Ciolacu a participat astăzi la ceremonia dedicată sportivilor medaliați la Jocurile Europene și Special Olympics, precum și celor care vor participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European, împreună cu președintele Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, și cu președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, Mihai Covaliu. 
 
Evenimentul a avut loc la Complexul Sportiv de la Izvorani, județul Argeș.
 
Prim-ministrul i-a felicitat pe sportivii români medaliați la Jocurile Europene din Polonia și la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Berlin, precum și pe antrenorii și pe toți cei care au făcut posibilă obținerea performanțelor.
 

„Rezultatele dumneavoastră demonstrează valoarea, determinarea și curajul de care dați dovadă. Sunteți o mândrie pentru România și un exemplu de urmat pentru generațiile mai tinere. Îndeosebi competiția Special Olympics este un exemplu despre cum sportul poate fi folosit drept catalizator împreună cu programele colaterale de sănătate și educație. Special Olympics luptă împotriva pasivității, nedreptății și intoleranței și cred că acesta este un exemplu excepțional pentru o țară întreagă“, a afirmat șeful Executivului.

 
De asemenea, premierul a subliniat că, pentru Guvernul României, susținerea  sportului este esențială pentru că, doar în acest mod, putem contribui la generații tinere care cresc sănătos, în spiritul unor valori morale corecte.
 

„Guvernul, împreună cu dumneavoastră, împreună cu doamna președinte a Agenției Naționale pentru Sport vom realiza, atât pe termen scurt, dar foarte important - pentru că performanțele nu vin peste noapte -, pe termen mediu și lung, un program coerent transpartinic, care să fie mai mult decât o lege, să fie respectul pe care noi, oamenii politici, îl arătăm marilor campioni și viitoarelor generații“, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

 
Șeful Executivului a participat, de asemenea, la momentul depunerii jurământului de către sportivii și antrenorii care fac parte din lotul ce va reprezenta România la Festivalul Olimpic al Tineretului European.
 
Prim-ministrul a urat succes tuturor sportivilor, antrenorilor și federațiilor sportive.
 
Citește și:

Mihai Constantin, numit purtător de cuvânt al Guvernului României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii