Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonia de deschidere a Exercițiului CONCORDIA 19. Sute de militari, prezenți la eveniment

ro

04 Oct, 2019 18:49 1595 Marime text

Luni, 7 octombrie, ora 9.00, se va desfășura ceremonia de deschidere a Exercițiului interinstituțional CONCORDIA 19. Activitatea va avea loc la sediul Brigăzii 61 Vânători de Munte ”General Virgil Bădulescu” din Miercurea Ciuc.

Aproximativ 500 de militari din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Protecție și Pază și Serviciul de Telecomunicații Speciale participă, în perioada 7-13 octombrie 2019, la exercițiul interinstituțional CONCORDIA 19, în mai multe locații din județele Covasna și Harghita, precum și în municipiul București.

Această etapă de instruire interinstituțională, condusă de Statul Major al Apărării, are ca obiectiv principal dezvoltarea relațiilor de cooperare, precum și exersarea tehnicilor, tacticilor și procedurilor de acțiune în comun ale forțelor din compunerea Sistemului de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională.

Planul activităților exercițiului CONCORDIA 19 include o serie de secvențe, în care militari din structurile de vânători de munte, CIMIC, apărare CBRN, medicină operațională și apărare cibernetică acționează alături de structuri specializate din cadrul MAI, SRI, SPP și STS.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii