Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:14 04 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană. Spectacol în Poligonul Capu Midia

ro

22 Oct, 2021 16:18 778 Marime text

Supranumiți și „scorpionii albaștri”, militarii din cadrul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană au desfășurat exercițiul „Azure Scorpions 21” în Poligonul Complex de Trageri de la Capu Midia. 

În cadrul exercițiului, militarii au desfășurat acțiuni precum „detectarea unui dispozitiv exploziv și solicitarea de sprijin din partea echipelor specializate pentru anihilarea lui, stingerea unui incendiu, ocuparea pozițiilor de tragere și respingerea unui atac aerian inamic.”

Se anunță și alte zile de foc pentru militarii craioveni, la finalul cărora, aceștia vor primi calificative.

Iată postarea de pe platforma Facebook a paginii Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană:

“Scorpionii albaștri” au făcut spectacol în Poligonul Capu Midia
Prima parte a exercițiului “Azure Scorpions 21” s-a încheiat în Poligonul Complex de Trageri de la Capu Midia cu o ploaie de foc lansată spre cer de artileriștii antiaerieni ai Batalionului 205 Apărare Antiaeriană „Gheorghe Pîrvulescu” din Craiova și cu rezultatul ei: țintă prinsă!
Scenariul aplicației a cuprins, însă, mai multe secvențe tactice, printre care detectarea unui dispozitiv exploziv și solicitarea de sprijin din partea echipelor specializate pentru anihilarea lui, stingerea unui incendiu, ocuparea pozițiilor de tragere și respingerea unui atac aerian inamic. 

Urmează alte zile de foc pentru militarii craioveni. De data aceasta vor trebui să tragă cu tunurile de calibrul 2x35 mm pe ținte terestre puse la dispoziție de Poligonul Capu Midia.

La finalul exercițiului, evaluatorii Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaerienă le vor acorda calificative, în urma rezultatelor obținute. 
Sursa foto+video: FacebookCentrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană

Ti-a placut articolul?

Comentarii