Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel mai mare armăsar (video)

ro

05 Oct, 2010 14:38 3538 Marime text

CEL_MAI_MARE_ARMASAR_REFACUT3.jpgCu ocazia Zilei Recoltei, constănţenii au avut prilejul de a admira, la Pavilionul Expoziţional din Mamaia, un uriaş armăsar, din rasa percheron american. Proprietarul său, un american de origine română, l-a adus cu avionul din Statele Unite. Calul fost cumpărat cu suma de 40.000 de dolari, dar, acum valorează circa 150.000 euro.

CEL_MAI_MARE_ARMASAR_REFACUT2.jpgÎl cheamă Lazy Daze Whawk, cântăreşte peste o tonă şi poate trage 10 tone în decurs de o oră. Este vorba despre frumosul exemplar cabalin din rasa percheron care se află pentru prima oară în România şi a fost adus din America cu avionul. Deşi este masiv, are 1,92 la greabăn şi depăseşte greutatea de o tonă, armăsarul este blând şi uşor de întreţinut.

Dimineaţa mănâncă o porţie de cinci kilograme de ovăz, la fel şi seara, iar în timpul nopţii circa o jumătate de balot de lucernă. A fost adus în România cu avionul, iar cheltuiala s-a ridicat la la 23.000 de dolari. Frumosul exemplar va putea fi vizitat, pe lângă alţi cai, până pe data de 17 octombrie la târgul deschis cu ocazie sărbătorii Recoltei şi a Vinului Dobrogean.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii