Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:47 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceață pe pe Autostrada A2 și în județul Constanța. Recomandări pentru șoferi (FOTO+VIDEO)

ro

22 Jan, 2024 16:41 825 Marime text
 
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că,la această oră, se circulă în condiții de ceață care scade vizibilitatea sub 100metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A2 București-Constanța. În aceleași condiții se circulă și pe autostrada A4 Ovidiu-Agigea.
 
De asemenea, vizibilitatea este scăzută din cauza ceții sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, pe maimulte artere rutiere din județele Constanța, Brăila, Ialomița, Călărași, Giurgiu și Teleorman.
 
Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţeiîn mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşteautostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:

- nu opriţi pebenzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!
- în cazul unei penesau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vestareflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabileşi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe maimari!- transmite Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române. 



Citește și:

Avertizare rutierăCe să faci în condiții meteo dificile? Sfaturile poliției
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii