Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce tip de proiecte sau evenimente culturale de interes public sunt finanțate anul acesta de Consiliul Județean Constanța?

ro

14 Mar, 2023 12:24 1148 Marime text


Consiliul Judeţean Constanţa alocă finanţări nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, potrivit Legii nr. 350/2005.

Finanţările nerambursabile se acordă conform sumelor alocate din bugetul general al Judeţului Constanţa pe anul 2023, conform Hotărârii Consiliului Judeţean nr. 4 din 31.01.2023 - pentru domeniul cultură și potrivit dispoziţiilor Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 56 din 28.02.2023 privind aprobarea regimului finanţărilor nerambursabile din fondurile bugetului judeţean.

Pentru acțiuni, proiecte sau evenimente culturale de interes public general, regional sau judeţean, programul anual işi propune finanţări nerambursabile în cuantum de 4.500.000 lei după cum urmează:
- organizarea de festivaluri, programe, proiecte, manifestări artistice, în domeniul cultural/turistic (inclusiv
tradițional) și domeniile conexe culturii;
- organizarea unor târguri culturale/turistice și/sau tradiționale;
- punerea în scenă sau prezentarea unor spectacole de teatru, muzică, dans, film, interdisciplinare sau
pluridisciplinare;
- organizarea de simpozioane, dezbateri și întâlniri cu personalități, științifice și culturale;
- organizarea de expoziții de artă, de carte, istorice, numismatice, filatelice, documentare și alte asemenea;
- editarea de cărți și publicații cultural/turistice;
- organizarea de evenimente pentru punerea în valoare a rutelor cultural turistice omologate la niveelul
județului Constanța;
- crearea de pagini web, programe, platforme on-line sau aplicații informatice având ca obiect domeniul
cultural/turistic sau conexe domeniului cultural/turistic, platforme educationale web si mobile, aplicații concursuri
interactive virtuale, biblioteci electronice, baze de date/imagini.

Documentaţiile se vor depune începând cu data de 15.03.2023, ora 08:00, data limită de depunere fiind 13.04.2023, ora:16:30.
Perioada de selecție și evaluare a proiectelor este din data de 18.04.2023 ora 08:00 până, maxim, în data de 09.08.2023 ora 16:30.
Informaţiile privind condiţiile de finanţare şi procedura de selecţie a proiectelor sunt prevăzute în Metodologia generală şi ,,Ghidul solicitantului”. Acestea se pot obţine de la Direcţia de Turism și Coordonarea Instituțiilor de Cultură Subordonate din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa cu sediul în Aleea Magnoliei nr.2.

Solicitanţii vor depune documentaţia prevăzută în Metodologia Generală și ,,Ghidul solicitantului” la registratura Autoritǎţii Finanţatoare din Constanța, B-dul Tomis nr.51, la Centrul de Informare Cetățeni.

Selecţia şi evaluarea proiectelor depuse în vederea finanţării nerambursabile se va face de către comisiile de evaluare.

Programul anual privind acordarea finanţărilor nerambursabile pe anul 2023 în conformitate cu prevederile Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea a VI-a, nr. 41/03.03.2023
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii