Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:44 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce șanse are Farul Constanța să câștige SuperLiga?

ro

23 Aug, 2022 15:49 1495 Marime text
S-au scurs, până în acest moment, 6 etape din sezonul 2022/2023 al primului eșalon fotbalistic românesc – SuperLiga, iar Farul Constanța este lider.”Regele” Hagi și partenerii săi încearcă să reproducă succesul avut cu Viitorul Constanța in stagiunea 2016/2017, însă de această dată sub o nouă titulatură – Farul Constanța.

Campionatul, Cupa și Supercupa pentru Gheorghe Hagi

Gheorghe Hagi a reușit până acum să câștige toate cele 3 trofee puse în joc în fotbalul românesc, în momentul de față. În sezonul 2016/2017, Viitorul Constanța termina pe primul loc în Liga 1, la egalitate de puncte cu cei de la FCSB.

Două sezoane mai târziu, constănțenii ajungeau în finala Cupei României, pe care o și câștigau – după un 2-1 cu Astra Giurgiu. Virgil Ghiță și Eric de Oliveira punctau atunci, iar pentru Astra marca chiar Denis Alibec – actualmente la Farul Constanța. În vara anului 2019, Gheorghe Hagi o învingea pe CFR Cluj în Supercupa României, cu scorul de 1-0. Artean era autorul unicului gol pe Stadionul Ilie Oană din Ploiești.

Alb-albaștrii de la malul mării ocupă prima poziție în SuperLiga

După 6 etape din sezonul 2022/2023 disputate, Farul Constanța a reușit să acumuleze 3 victorii și 3 remize, evitând pentru moment înfrângerea. Trupa lui Gheorghe Hagi a strâns 12 puncte – la fel de multe ca Rapid București. Diferența este făcută însă de golaveraj, constănțenii având 7 goluri înscrise și 3 încasate. De partea cealaltă, giuleștenii au încasat tot 3 goluri, însă au marcat de 6 ori.

 
Amânarea partidei dintre FC Botoșani și FCSB a înlăturat orice dubiu după această rundă, în privința liderului provizoriu. În cazul în care moldovenii se impuneau în partida cu trupa lui Nicolae Dică, atunci aceștia preluau conducerea în clasament.

Cum văd bookmakerii lupta la titlu după primele etape?

În oferta de pariuri fotbal România Farul Constanța este creditată de bookmakeri cu șansa a 6-a să câștige SuperLiga în 2023. În continuare, CFR Cluj este favorita principală în SuperLiga, deși a avut unele sincope în debutul de sezon, pierzând cu FC U Craiova sau FC Botoșani.

Următoarea pe listă – la fel ca în fiecare an – este FCSB. Nicolae Dică & co. se concentrează însă mai mult în Conference League, astfel că în SuperLiga echipa a obținut o singură victorie.
Podiumul favoritelor este completat de Universitatea Craiova – o altă formație ce pune mai mare preț pe parcursul european. Cele 3 formații nu au evoluat în etapa a 6-a, pentru a pregăti returul play-off-ului Conference League.

Rapid București și Sepsi Sf. Gheorghe sunt următoarele favorite la titlu în SuperLiga. După venirea lui Adrian Mutu jocul giuleștenilor s-a schimbat în bine și aceștia au câștigat 4 din primele 6 etape de campionat. În ceea ce o privește pe Sepsi Sf. Gheorghe, echipa nu a reușit să confirme startul lansat de sezon.

Denis Alibec, omul momentului la Farul

Denis Alibec s-a întors sub comanda lui Gheorghe Hagi. Ultima oară, acesta a evoluat la Constanța în sezonul 2012/2013. Atunci, în tricoul celor de la FC Viitorul, Alibec marca de 5 ori în campionat. Ajuns la 31 de ani, fostul internațional vrea să arate că încă mai poate face furori în primul eșalon românesc.



Denis Alibec a fost providențial în victoria ce a dus-o pe Farul Constanța pe primul loc. Acesta a marcat golul de 1-1 în debutul reprizei secunde, contra celor de la FC Voluntari . Reușita nu a fost una oarecare, ci a venit după un șut de la mare distanță – dovedind calitatea tehnică a lui Alibec. Pe final de partidă – la scorul de 2:1 – atacantul Farului a ratat șansa de a bifa o dublă.
În lupta la titlu, Gheorghe Hagi se bazează atât pe experiență – cu jucători precum Torje, Denis Alibec sau Ionuț Larie – cât și pe entuziasmul unor tineri precum Alexi Pitu, Louis Munteanu sau Enes Sali.
 




 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii