Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce oraș a decis anularea festivităților de Revelion. Anunțul primarului

ro

04 Dec, 2021 17:44 2784 Marime text
Metropola Rio de Janeiro nu va sărbători venirea Anului Nou cu tradiţionalele sale festivităţi, ca urmare a detectării în Brazilia a primelor cazuri cu varianta Omicron, au anunţat sâmbătă autorităţile locale citate de AFP.




Această decizie suscită temerea unei posibile suspendări şi a celebrului Carnaval, deja anulat anul trecut de teama pandemiei de COVID-19.


 

"Vom anula celebrările oficiale de Anul Nou, festivităţi care reunesc pe plaja din Copacabana, cu muzică şi focuri de artificii, aproape trei milioane de persoane", a anunţat "cu tristeţe" pe contul său de Twitter Eduardo Paes, primarul oraşului Rio de Janeiro.




Deocamdată, Brazilia numără şase cazuri confirmate de persoane infectate cu varianta Omicron a coronavirusului, două în capitala Brasilia, două în Porto Alegre şi trei în Sao Paulo, care a anulat la rândul său festivităţile de Revelion, scrie agerpres.ro. 





Marţi, Sao Paulo a anunţat primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron, care sunt şi primele din America Latină. A doua zi, un al treilea caz a fost confirmat în acelaşi stat brazilian.




Brazilia, la fel ca multe alte ţări, şi-a închis graniţele pentru zborurile provenite din şase ţări aflate în sudul Africii, pentru a preveni răspândirea noii variante Omicron, detectată pentru prima dată în Africa de Sud.




Brazilia a înregistrat peste 614.000 de decese din cauza coronavirusului, devenind a doua ţară din lume prin prisma numărului de decese asociate COVID-19, după Statele Unite.




Sursa foto: Pixabay/ RahulPandit
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii