Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce nu ni se arată Mamaia, între cluburile de fiţe şi clădirile neterminate (galerie foto)

ro

20 Jun, 2011 00:00 4061 Marime text

cap_7.jpgCel ce s-a dorit a fi hotelul UCECOM umbreşte acum strălucirea clubului Bellagio

Începutul de sezon a adus în Mamaia toţi petrecăreţii ţării.

Nu se mai ţine cont de bani, aşa cum ne arată ştirile de week-end, ci doar de ţinută, de băuturi fine şi de locuri cu care te poţi mândri. Pentru că, aşa cum şi primarul Radu Mazăre îşi doreşte, bătrâna noastră Mamaie se transformă pe an ce trece nicidecum într-o staţiune turistică de sezon, ci de sfârşit de săptămână, atunci când clubberii din ţară îşi iau avânt înspre mare. Dar Neptunul, Olimpul sau Costineştiul nu mai sunt la modă, în trend este Mamaia, cea pentru care se doresc toate cluburile Europei, dar şi turismul sexual, cea care, de fapt, are doar câteva „hot spot-uri" şi, în rest, numai deşertăciune. Nu trebuie să te plimbi foarte mult prin staţiune şi te izbeşte galbenul ierbii.... verzi. Uscat, fără vlagă, gazonul nu pare foarte sănătos. Câţiva maci cresc răzleţi şi reuşesc să mai învioreze atmosfera.

mamaia_-_mamaia.jpgBellagio luminează o ruină

Clădirile nefinalizate reprezintă un alt aspect ce individualizează Mamaia în ultimii ani. Spre exemplu, între Parc şi Perla, ne lovim de o clădire a societăţii Alpil Star SRL, ce aparţine socrului directorului din primăria lui Mazăre, Ionel Pilat. Şi, că veni vorba de edil, fix peste drum de casa în care locuieşte (probabil că poate vedea de pe terasă, dacă îl lasă gardul viu) tronează două imobile în paragină. La doi paşi mai încolo, cel ce s-a dorit a fi hotelul UCECOM umbreşte acum strălucirea clubului Bellagio, care a reînviat din propria-i cenuşă asemenea păsării Phoenix (dacă nu vă aduceţi aminte, anul trecut, cu mare tam tam, Bellagio a fost demolat de IJC). Dar, poate că petrecăreţii nici nu pot vedea scheletul de clădire din cauza decorului „al giorno" cu care Bellagio îşi... încântă clientela.

Fantoma Bamboo-ului

Trecem de piaţeta Cazinoului şi ajungem la locul care, printr-o minune, nu a ajuns punct de pelerinaj: platforma pe care anul trecut „trăia" clubul Bamboo. Acum, din toată distracţia, au rămas nişte bălării. Pe ele nimeni nu le-a tăiat, aşa cum au făcut cu lemnele Bamboo-ului... La The Office situaţia este la fel ca şi în celelalte părţi: afară-i vopsit gardul, în spate... e jale. Vegetaţie uscată, lemne tăiate depozitate la vedere şi multe, foarte multe mizerii. Tabloului „mirific" îi putem adăuga şi nişte blocuri nefinalizate, ale afaceriştilor Iulian Velenza şi Alexandru George Iorov (finul primarului Radu Mazăre), dar şi o vilă aparţinând SC VDT Construct Impex (firma lui Vasilică Ivan) şi, nu în ultimul rând, şantierul din faţa Hotelului Palas Pelican ce aparţine fostului prefect Tit-Liviu Brăiloiu. IMG_9625.jpgProbabil că din această cauză mulţi investitori în acest domeniu au preferat să-şi deschidă cluburile mai înspre Năvodari, pentru că pe plajă poţi găsi cam orice, dar blocuri lăsate în voia Domnului nu prea. Dar, cu o Mamaia ce arată mai degrabă a cartier mărginaş decât a staţiune, vrem să facem minuni în turism. Şi să aducem numai clubberii dispuşi să dea, dintr-o fiţă, zeci de milioane pe seară pentru şampanie, şi nu turiştii serioşi, care au timp şi bani să-şi petreacă mai multe zile pe litoral.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii