Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:56 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce fel de parchet trebuie să alegi pentru living, pentru o amenajare cu aspect mai elegant?

ro

04 Feb, 2022 12:11 2307 Marime text

Living-ul este locul din casă în care petreci probabil cel mai mult timp cu familia. Prin urmare, starea de spirit în living este extrem de importantă, acest spațiu trebuie să fie mai cald și confortabil, dar și mai elegant și luxuriant.

În acest an, există o multitudine de posibilități în amenajări interioare, din care te poți inspira. Iată câteva dintre acestea:
  • Mobilierul cu forme rotunjite este în trend, el include canapele și scaune mai confortabile și mai primitoare
  • Folosirea texturilor naturale, din marmură, piatră și lemn este recomandată de designeri
  • Mobilierul din lemn deschis este considerat cel mai elegant în acest an
  • Folosirea elementelor de decor din bumbac, in, ceramică este apreciată în amenajări interioare
  • Stilul de decor minimalist este foarte popular în 2022 pentru camera de zi
  • Principalele aspecte de urmărit în alegerea stilului de decor sunt simplitatea, naturalețea și funcționalitatea
  • Nu trebuie să lipsească din living nici plantele de interior, pentru a crea o oază de liniște, confortabilă și plină de viață
  • Culorile pentru living în acest an sunt cele neutre, care includ alb, gri și negru
  • Cele mai populare nuanțe de culori sunt bej și cenușiu
  • Pentru living sunt recomandate și nuanțe mai sofisticate, precum verde smarald și albastru închis
  • Zonarea sufrageriei cu pereți despărțitori care se potrivesc oricărui stil din 2022 este recomandată de specialiștii în amenajări interioare, mai ales că există multe idei decorative, suspendate, glisante, staționare în acest sens.  

Ținând cont de aceste tendințe, poți alege pe acelea care reflectă gusturile și obiceiurile tale și care se potrivesc mai bine cu stilul tău de viață. În fiecare an apar idei noi, mai ales în ceea ce privește amenajările interioare. Probabil îți dorești să ții pasul cu ultimele tendințe și să selectezi soluții elegante și funcționale, pentru a da un aspect cât mai plăcut și confortabil sufrageriei tale.  

Deși tendințele în amenajări interioare sunt în continuă schimbare, parchetul laminat nu se demodează nici în acest an. Acesta reprezintă o modalitate foarte bună pentru sufrageria ta, pentru că oferă o multitudine de avantaje.

Când vine vorba despre parchet laminat, sortimentul în acest caz oferit de producători este vast. Laminatul este static, rezistent la zgârieturi, la roțile de mobilier, deci este foarte bun. În acest an sunt multe colecții de modele de parchet, decoruri, ce imită lemnul natural dar și alte materiale – cum este piatra. Există chiar și parchet laminat cu tehnologie Aqua Safe care este rezistent la umiditate, stropire și la detergent lichid.

În 2022, gama de laminate și alte produse pentru decoruri monocromatice este foarte mare, însă cea mai populară este pardoseala pentru modele luminoase și creative, care se potrivește în orice spațiu.

Desigur, în prezent, poți găsi propuneri demne de remarcat de parchet stratificat de pe Laminat-parchet.ro, pentru a avea o construcție solidă, realizată din 3 straturi și 2 straturi de lemn masiv. Avantajele sunt impresionante, pentru că un astfel de parchet este rezistent, ușor de întreținut, potrivit pentru scaunele cu role și încălzirea prin pardoseală. 

Când alegi un parchet pentru living trebuie să ții cont de o serie de aspecte, esențiale pentru confort și durabilitate. În primul rând trebuie să fii atent la calitate, pentru că pardoselile de acest fel pot avea diferite niveluri de calitate. Unele dintre ele au un grad ridicat de rezistență la impact, abraziune, zgârieturi, decolorare. Unii producători se mândresc cu dezvoltări inovatoare în domeniu, cu parchet laminat și pardoseală din plută. Aceste produse sunt în tendințele modei în decorațiuni, au modele spectaculoase ce imită granulația lemnului, sunt cu adevărat silențioase și ușor de întreținut.

Parchetul stratificat este la modă în 2022, el este total ecologic, fiind fabricat numai din lemn. Este ușor de curățat, nu necesită produse chimice de uz casnic, este elegant și rezistent, stabil, sigur și durabil în timp. În opinia specialiștilor, parchetul stratificat este conceput pentru utilizarea intensivă și deci este potrivit pentru orice locuință – apartament sau casă.

Sursa foto: pexels.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii