Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce bani se cheltuiesc pentru reportaje promoţionale Pentru cine pregăteşte Mînăstireanu promovarea Complexului Muzeal

ro

08 Aug, 2011 02:26 3121 Marime text
cap_5.jpgAproape două miliarde de lei vechi este dispus directorul Complexului Muzeal şi de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, Adrian Mînăstireanu, să achite pentru contractul referitor la „serviciile de campanie de publicitate reprezentând spoturi publicitare, reportaje tematice, reportaje promoţionale, pretate la specificul cultural - educaţional al instituţiei"

Contractul urmează a fi derulat până la finele anului chiar dacă nu au mai rămas decât cinci luni dintre care una va fi epuizată cu procedura specifică achiziţiilor publice.

publicitate_complex_-_Adrian_Manastireanu_3.jpgAsemenea instituţiilor publice importante din municipiu şi judeţ care şi-au contractat servicii de publicitate şi informare, printre care amintim CJC, Primăria Constanţa, RAEDPP, RAJDP, SCIL Confort Urban, şi altele, zilele trecute, pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice a apărut un contract referitor la serviciile de campanie de publicitate.

La municipiu, contractul privind achiziţia serviciului de publicitate tv prin intermediul unei agenţii de publicitate din 2009 a fost câştigat de SC Soti Cable Neptun SRL, aceeaşi firmă apropiată administraţiei locale câştigând şi la judeţ două contracte pentru promovarea TV a două proiecte europene. Lista licitaţiilor câştigate de această firmă poate continua, ceea ce ne poate duce cu gândul la ideea că cei de la Soti Cable ar putea apărea cel puţin pe lista ofertanţilor la această achiziţie dacă nu pe cea a câştigătorului. Cu atât mai mult cu cât pe plan local altă televiziune, la acest moment, nu există, iar autorităţilor locale le este mai facil lucrul cu agenţi economici de pe plan local decât cu cei din exterior.

Suma maximă pe care autoritatea contractantă vrea să o achite este de 191.000 de lei, fără TVA, ofertele putând fi depuse până la 19 august 2011, ora 10.00, deschiderea ofertelor urmând a avea loc în aceeaşi zi, de la ora 13.00.

Agenţii economici care vor să pună mâna pe acest contract trebuie să îndeplinească şi câteva condiţii specifice: să aibă o cifră de afaceri pe ultimii trei ani de minimum 350.000 lei, să aibă cel puţin un contract prestat, în ultimii trei ani, cu o valoare de minimum 180.000 lei plus recomandări că serviciile pe care le prestează sunt de excepţie. De asemenea, aceştia trebuie să achite, la momentul depunerii ofertelor şi o garanţie de participare de 3.000 lei. Agentul economic câştigător are obligaţia să-şi păstreze preţurile din oferta cu care participă la licitaţie până la încheierea contractului, fără a interveni în acest sens. Ofertantul trebuie să prezinte şi o declaraţie referitoare la principalele contracte de servicii similare prestate în ultimii trei ani.

Contractul care se referă la publicitatea celor două sedii ale Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii - cel din B-dul Mamaia, nr. 255, şi cel din B-dul Regina Elisabeta, nr. 1, prevede realizarea a trei spoturi publicitare cu o durată fiecare a câte 30 de secunde care să fie difuzat de 120 de difuzări, 16 reportaje promoţionale de informare publică a câte 120 de secunde fiecare cu câte 16 difuzări şi patru reportaje tematice a câte 900 de secunde, fiecare cu opt difuzări în acest răstimp. De asemenea, una din condiţiile stricte specificate în contract vizează difuzarea programelor mediatice elaborate în primetime, în spaţiul de emisie cuprins între orele 18.30 şi 23.30.

Am încercat să luăm legătura şi cu managerul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Adrian Mînăstireanu, care însă nu a răspuns la telefon, însă ne-a transmis un mesaj prin care preciza că nu poate fi contactat. Printr-un reply i-am spus acestuia care era motivul pentru care l-am deranjat într-o zi de duminică, însă acesta ne-a spus din nou că nu poate vorbi şi că pentru lămuriri ne aşteaptă astăzi, de la 8.30 la sediul instituţiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • alo, C-ta! 08 Aug, 2011 14:01 manastireanu asta e un papagal; face numai ce-i spune mazare. nu misca deloc "in front". cand va "pica" mazare, va fi vai si-amar de capul lui...isi merita soarta.un "tiriplici" fara coloana vertebrala. si binenteles ca banii se vor duce tot in buzunarele lor.
  • Danut 08 Aug, 2011 07:50 Manastireanu e educat la scoala de smecheri ai Mazaroilor, stie deja unde se vor duce banii lui Nicusor-Porcusor, cred ca banuiti da? Si culmea, ar vrea primar la Ovidiu, poate in visele sale cu papagalii de la institutia pe care i-a facut-o cadou nasicu" copiilor lui.
  • Danut 08 Aug, 2011 07:45 Doua miliarde de manglit,cine credeti ca va castiga? TV NEPTUUUUUUN!