Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce au spus cei doi angajaţi de la Medicină Legală despre situaţia reclamată de Luminiţa Mangir, mama fetiţei care a căzut de la etajul cinci

ro

07 Dec, 2016 00:00 4033 Marime text
Ancheta declanşată la Serviciul de Medicină Legală după ce mama fetiţei de 12 ani care a decedat după ce a căzut de la etajul cinci al unui bloc aflat în construcţie a acuzat angajaţii de la Medicină Legală că i-ar fi cerut şpagă 1.000 de lei pentru efectuarea autopsiei se apropie de final. Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă urmează să constituie o comisie de cercetare disciplinară în cazul celor doi salariaţi - asistentul Emil Alexiu şi medicul Mihai Onciu - care au fost de gardă pe 1 decembrie şi asupra cărora planează suspiciunile lansate de mama fetiţei, Luminiţa Mangir.
 
„Este demarată ancheta, mâine vreau să facem o comisie disciplinară, am luat puncte de vedere din partea celor doi angajaţi care au fost de serviciu în ziua respectivă şi le voi analiza împreună cu şeful de secţie mâine dimineaţă (n.r. miercuri, 7 decembrie), la prima oră, şi vom face o comisie disciplinară pentru a analiza şi activitatea celor doi, mai ales a asistentului care a fost acuzat, care a apărut în mass-media; este o problemă pentru care trebuie să încercăm să găsim o soluţie. Cei doi au negat că ar fi cerut aceşti bani, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să cercetăm“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Cătălin Grasa, instituţie care coordonează şi Serviciul de Medicină Legală.
 
Acesta a precizat că, în urma anchetei, dacă se va stabili că sunt vinovaţi, cei doi angajaţi pot primi sancţiunile prevăzute în Codul Muncii - scăderea salariului cu 5 - 10%. De asemenea, a dat asigurări că se vor urma paşii legali dacă se va stabili că nu au procedat corect în tura de pe 1 decembrie.
 
Şi şeful Serviciului de Medicină Legală, dr. Marius Popa, a precizat că în cursul zilei de marţi a primit de la cei doi angajaţi care au fost de gardă pe 1 decembrie notele de relaţie - în care au negat că ar fi pretins bani de la mama fetiţei pentru realizarea autopsiei -, pe care le va înainta conducerii spitalului.
 
„Deocamdată nu avem rezultatele anchetei, voi înainta mâine dimineaţă toate documentele către managerul spitalului, care va lua hotărârea pe care o va considera legală şi potrivită în această situaţie. Eu asta am putut să fac, să cer note de relaţie, ceea ce am şi făcut, şi să le dau conducerii spitalului. Nu am mai avut nicio reclamaţie scrisă la adresa celor doi angajaţi până acum“, a precizat dr. Popa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii