Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:46 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a declarat președintele Klaus Iohannis despre majorarea salariilor polițiștilor

ro

01 Jun, 2023 16:45 1237 Marime text
Politia. Foto cu rol ilustrativ: IPJ Bistrița NăsăudPreşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că discuţiile privind salariile poliţiştilor au vizat majorarea cuantumului acestora pentru a fi aduse la grila salarială existentă în Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, conform Agerpres.ro

"În învăţământ, în educaţie, pe Legea 153, cea existentă, cu salarizare unică, sistemul educaţional a fost deja la maxim de anul trecut. Deci, încă de anul trecut Guvernul Ciucă a crescut toată grila până la maxim. Nu acelaşi lucru se întâmplase la poliţişti. Şi ceea ce s-a discutat şi s-a negociat cu poliţiştii este să fie ei aduşi la grila deja existentă. Deci sunt două lucruri foarte diferite. La poliţişti li se dă pe vechea lege ce trebuia să se mai completeze până sus, lucru care pentru Educaţie s-a întâmplat deja în 2022, iar creşterea de 1.000 sau 400 lei este deja peste grila existentă acum în Legea 153", a afirmat Iohannis.


Întrebat de ce poliţişti nu au fost nevoiţi să iasă în stradă pentru a obţine măririle, şeful statului a spus: "Nu vreau să fac aprecieri asupra modului de organizare a sindicatelor din diferite sectoare".

Agerpres.ro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii