Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:03 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a decis Guvernul României pentru Strategia naţională pentru protecţia şi promovarea drepturilor copilului „Copii protejaţi, România sigură"

ro

12 Oct, 2023 19:38 916 Marime text
  • ​Hotărâre de Guvern privind aprobarea Strategiei naţionale pentru protecţia şi promovarea drepturilor copilului „Copii protejaţi, România sigură".

Hotărâre de Guvern privind aprobarea Strategiei naţionale pentru protecţia şi promovarea drepturilor copilului „Copii protejaţi, România sigură".

Documentul elaborat în consultare cu organizațiile neguvernamentale din domeniul protecției drepturilor copilului are drept scop promovarea drepturilor copiilor, inclusiv ale celor mai vulnerabili, în toate domeniile vieții, prin asigurarea deplină a accesului la servicii publice de calitate, transmite un comunicat din partea Guvernului României.

Documentul stabilește măsurile și direcțiile de acțiune pentru a asigura protecția și promovarea drepturilor copiilor, inclusiv ale celor din comunitățile vulnerabile.

Direcțiile de acțiune pentru atingerea obiectivelor promovate de noua Strategie Națională vizează domenii precum educația, sănătatea, asistența socială, justiția pentru minori, întărirea participării copiilor la procesele decizionale care îi privesc.

Documentul sintetizează prioritățile în domeniul protecției și promovării drepturilor copilului pentru următorii 5 ani, toate armonizate cu cele asumate la nivel european:  eliminarea oricăror forme de violență asupra copiilor, reducerea sărăciei și a excluziunii sociale, promovarea unor servicii și sisteme prietenoase cu copilul, protejarea și garantarea drepturilor tuturor copiilor aflați în situații de vulnerabilitate, încurajarea implicării și participării copiilor la luarea deciziilor.

De asemenea, se urmărește dezvoltarea unor programe și implementarea unor măsuri care să aibă ca rezultat asigurarea accesului copiilor la servicii publice digitale în condiții de siguranță. Totodată, se propune promovarea unei justiții prietenoase pentru copii, un sistem de proceduri penale, civile și administrative care să nu-i inhibe sau să nu-i intimideze și, în același timp, să garanteze respectarea tuturor drepturilor lor, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Acord între Guvernul României și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind recunoașterea reciprocă a actelor de studii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii