Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:34 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz șocant la Tulcea! Procurorii fac declarații oficiale

ro

02 Oct, 2023 15:29 938 Marime text


    Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

    La data de 30.09.2023, organele de urmărire penală s-au sesizat cu privire la săvârşirea infracţiunii de violență în familie, în forma tentativei la infracţiunea de omor calificat  comis prin cruzimi, având în vedere că în cursul aceleiași zile, în jurul orei 16.22, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, F.I.  în vârstă de 50 de ani, din. loc. Frecăţei, jud. Tulcea, a aruncat în mod intenționat cu benzină în interiorul unui corp de clădire dar şi asupra fiului său F.V. în vârstă de 24 de ani, după care a aprins substanța inflamabilă provocându-i acestuia arsuri pe  circa 20-30%  din  suprafața  corpului.

    Din probele administrate până în acest moment a rezultat faptul că  F.I., care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a amenințat inițial familia cu auto-incendierea sa.

Ulterior,  în condiţiile în care avea asupra lui substanța inflamabilă şi în timp ce îşi amenința membrii familiei că le dă foc, a aruncat benzină în holul casei  în care aceștia se aflau şi a aprins substanța inflamabilă.

Întrucât benzina  a fost aruncată şi în direcția lui F.V., articolele de îmbrăcăminte ale acestuia au luat foc, flacăra cuprinzându-i zona pieptului, a gâtului şi a brațelor. Intervenția imediată a mamei lui F.V. a contribuit la stingerea focului care l-a cuprins.

Echipajul din cadrul Serviciului de Ambulanță Tulcea sosit la faţa locului pentru acordarea primului ajutor a transportat victima la Spitalul Județean de Urgenţă Tulcea pentru acordarea  îngrijirilor de specialitate.

      Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea a dispus la data de 30.09.2023, măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore faţă de suspectul F.I., la data de 01.10.2023 formulând propunere de arestare preventivă a acestuia pe o durată de 30 de zile, pentru săvârșirea infracţiunii de violență în familie, în forma tentativei la infracţiunea de omor calificat comis prin cruzimi.

Propunerea formulată de către procuror  a fost admisă de  Tribunalul Tulcea.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie,  să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și 

Crimă într-un hotel din Mangalia!
„Loredana a început să aibă coșmaruri și se roagă să fie iertată!“ (VIDEO)



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii