Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căutările persoanelor dispărute în mare la Costinești au fost reluate

ro

23 Sep, 2022 09:51 1209 Marime text
Căutări persoană dispărutaÎncepând cu ora 08.30 s-au reluat căutările persoanelor dispărute în mare la Costinesti.

Potrivit ISU Dobrogea la fața locului intervin 4 ASCAF (scafandri), doi ofițeri, 21 de subofițeri și ambarcațiunea CBRN. 

Reamintim că în data de 9 august 2022 un tânăr a dispărut în valuri la Costinești împreună cu un prieten. AMicul său a fost găsit decedat la câteva zile de la apelul prin 112, dar trupul celuilalt tânăr este de negăsit. 

De asemenea, în data de 18 septembrie, în jurul orei 16.20 serviciul MRCC a fost alertat prin intermediul numărului unic de urgență 112 despre dispariția unui bărbat care a plecat în cursul dimineții să practice kitesurfing în zona Costinești - Vama Veche și nu a mai revenit la țărm.

Serviciul MRCC din cadrul Autorității Navale Române a început imediat coordonarea activităților de căutare și salvare de vieți omenești pe mare și a solicitat navei ARSVOM SAR THEIA să se alăture operațiunilor de căutare. A fost solicitată asistență aeriană, dar din cauza condițiilor meteo acest lucru nu a fost posibil. La lăsarea întunericului căutările au fost suspendate, dar în această dimineață un elicopter FRONTEX a decolat din Burgas și la această oră zona este survolată conform recomandărilor primite de la MRCC.

Ambarcațiunile ARSVOM sunt în alertă pentru a putea oferi suport naval operațiunilor de căutare.

Bărbatul dispărut are  49 de ani și era cazat la o pensiune din Costinești. Potrivit martorilor, kite-surful-ul său avea o velă roșie transparentă, iar el purta un sort galben și vesta roșie.

Orice indiciu aveți despre bărbatul căutat sunteți rugați să apelați numărul unic de urgență 112 sau Serviciul MRCC la numărul  0241/61.59.49.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii