Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:49 22 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cătălina și Cristian, studenți model ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân" Constanța „Nu au fost create încă greutăți pe care să nu le putem depăși!“

ro

24 Jul, 2021 09:51 1514 Marime text
  • Cătălina și Cristian, sunt absolvenți ai Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu" din Craiova, sunt militari de la 14 ani și au defilat cu mândrie, de două ori, pe sub Arcul de Triumf, în anii 2017 și 2018. 

„Nu au fost create încă greutăți pe care să nu le putem depăși! Așa ar putea fi prezentați Cătălina și Cristian, pe care i-am cunoscut în stagiul de practică la Centrul de Pregătire Marinărească Palazu Mare. Sunt amândoi absolvenți ai Colegiului Național Militar "Tudor Vladimirescu" din Craiova și putem spune că sunt militari de la 14 ani. Au defilat de două ori pe sub Arcul de Triumf, în anii 2017 și 2018. Nu își amintesc frigul doar mândria și împlinirea pe care au simțit-o”, scriu reprezentanții MApN, pe pagina de Facebook.


Matei Cristian este acum student în anul I la Academia Navală „Mircea cel Bătrân" și spune că a ales această carieră gândidu-se la ce va urma după absolvirea academiei, misiuni pe mare, exerciții. Chiar dacă este din Drobeta Turnu Severin și se află la mare depărtare de casă este ceea ce și-a dorit să facă și își asumă decizia. 

Soltan Cătălina este și ea studentă în anul I și unul din motivele pentru care a ales Academia Navală „Mircea cel Bătrân" este marșul de instrucție cu Nava Școală „Mircea" din anul II de studii. Momentul în care totuși a fost convinsă ca marina reprezintă viitorul ei, a fost când a cunoscut echipa de recrutare venită la liceu să le prezinte ce presupune o carieră în Forțele Navale Române.

Amândoi fac parte din generația care nu a avut parte de ceremonie de absolvire, de balul bobocilor sau de prezența familiei la depunerea jurământului. Tot ei sunt cei care au trebuit să se adapteze la școala în mediul online doar ca mai apoi să se readapteze la viața de student militar fără posibilitatea permisiilor sau ieșirii din academie. 

„Unul din cele mai grele momente pentru Cătălina a fost în perioada de pregătire militară la începutul anului I. Cum a reușit să meargă mai departe, tot ea ne-a spus: «Să simți că e cineva lângă tine, că ești susținut și nu ești singur, asta a fost pentru mine cel mai frumos lucru. Când colegii mei mi-au spus suntem aici pentru tine am înțeles că am făcut alegerea corectă». 

Succes vă dorim și noi!”, mai transmite MApN.

Sursă foto: Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro 

Ti-a placut articolul?

Comentarii