Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:51 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât valorează sancțiunile aplicate de polițiștii rutieri din ultimele 24 de ore

ro

02 Aug, 2023 10:53 762 Marime text
Foto cu rol ilustrativ.
  • Raportul de activitate al polițiștilor și jandarmilor din data de 1 august 2023
  • Efectivele MAI au reținut sute de permise de conducere în ultimele 24 de ore.
 
Conform unui comunicat de presă pus la dispoziție de Ministerul Afacerilor Interne, forțele de ordine au continuat, în ultimele 24 de ore, misiunile ce le revin pentru prevenirea și combaterea infracționalității, creșterea gradului de siguranță rutieră, menținerea ordinii și siguranței publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și pentru gestionarea situațiilor de urgență.
 
Astfel, personalul structurilor operative a intervenit la 4.691 de evenimente, dintre care 3.039 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.652 circumscrise situațiilor de urgență, în special pentru acordarea primului ajutor medical.
 
La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 883 de posibile infracțiuni, aproape 25% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică formate din polițiști și jandarmi au prins în flagrant 131 de autori de infracțiuni, iar față de 55 de persoane au fost dispuse măsuri preventive. În același interval de timp, au fost depistate 23 de persoane urmărite național sau internațional.
 
Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru fluidizarea circulației pe cele mai aglomerate drumuri, prevenirea accidentelor și depistarea conducătorilor auto care pun în pericol siguranța participanților la trafic. Au fost retrase 260 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 583 de permise de conducere, dintre care 51 pentru consum de alcool și 9 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.
 
În cursul zilei de marți, 1 august 2023, polițiștii și jandarmii au constatat 6.450 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de aproape 3 milioane de lei.
 
Tot ieri, pompierii au efectuat 59 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 16 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 261 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 432.200 de lei.
 
Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.403 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 73 pentru stingerea de incendii și 8 pentru descarcerare.
 
Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 6 persoane. La rândul lor, polițiștii au salvat o persoană cu intenții suicidale.
 
Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 26 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 25 de persoane aflate în situații de urgență.

Citește și:

Polițiștii de imigrări au depistat mai mulți străini care munceau ilegal în Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii