Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căști audio contrafăcute în valoare de aproximativ două milioane lei, reținute de inspectorii vamali din Constanța (FOTO)

ro

31 Jan, 2024 14:27 557 Marime text
Sursă foto: AVR
  • Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au reținut 13.000 bucăți căști audio susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru marca Apple.
 
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au reținut 13.000 bucăți căști audio susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru marca Apple. Bunurile au o valoare totală de aproximativ 2.000.000 lei și au fost descoperite ca urmare a controlul fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în Ucraina, transmite un comunicat din partea Autorității Vamale Române.
 
În data de 31 ianuarie 2024, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud - Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în Ucraina.
 
Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit 13.000 bucăți căști audio succeptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru marca Apple. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 2.000.000 lei.
       
În conformitate cu reglementările Uniunii Europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile succeptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.
 

„Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Misiuni comune de verificare în trafic ale AVR și ISCTR la transportul de mărfuri
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii