Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:06 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Carantină la Constanţa Mall-urile nu vor funcționa nici în zilele de sărbătoare legală

ro

21 Nov, 2020 13:47 4621 Marime text
  • Centrele comerciale de tip „mall” din Constanța vor avea activitatea suspendată inclusiv în zilele de sărbătoare legală.
Instituția Prefectului – Județul Constanța a recepționat, în urma propunerii de carantinare a municipiului Constanța, ordinul șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, prin care este instituită carantina zonală începând cu data de 20 noiembrie a.c., ora 20:00, pentru o perioadă de 14 zile.

Suplimentar celor propuse prin CJSU și acceptate de DSU, au fost introduse următoarele prevederi:
  • Controlul măsurilor privind limitarea deplasării persoanelor în/din zona carantinată și măsurile de ordine publică vor fi organizate și coordonate de către IJJ Constanța, cu sprijinul IPJ Constanța, al Poliției Locale Constanța, efective din cadrul DSP Constanța, DSVSA Constanța, ITM Constanța, Protecția Consumatorului, ISCTR sau alți funcționari desemnați prin dispoziție a primarului unității administrativ teritoriale;
  • Centrele comerciale de tip „mall” vor avea activitatea suspendată inclusiv în zilele de sărbătoare legală;
  • Nerespectarea măsurilor din ordinul de carantinare atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, în conformitate cu prevederile art. 64 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare;
  • Sunt abilitate să verifice respectarea măsurilor categoriile de personal prevăzute în art. 67 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare;
Alte măsuri pentru prevenirea și combaterea răspândirii SARS-CoV-2, precum și pentru soluționarea unor probleme deosebite pe perioada carantinei vor fi stabilite prin Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Constanța.

„Nu dorim să punem frână economiei. Așa cum am declarat în toate aceste zile, nu am făcut o listă exclusivă de bunuri și activități esențiale. Lăsăm la latitudinea cetățenilor și apelăm la responsbilitatea fiecăruia în a se organiza corect și să-și limiteze deplasările pe cât posibil.

Am dorit să lăsăm operatorilor economici o autonomie în desfășurarea activității, pentru că știm foarte bine cât de mari sunt efectele unor restricții totale pentru sectorul economic”, a declarat Silviu-Iulian COȘA, prefectul județului Constanța.

Amintim că, municipiul Constanţa a fost carantinat pentru o perioadă de 14 zile şi se aplică măsuri suplimentare. Printre acestea se numără suspendarea activităţii magazinelor din centrele comerciale în zilele de weekend, cu excepţia celor care comercializează produse alimentare, farmaciilor, curăţătoriilor şi magazinelor care comercializeză hrană pentru animale.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Citește și: La ora 20.00 Constanța intră în carantină. S-au votat măsuri extrem de dure. Restricții draconice pe timpul zilei și al nopții
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii