Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cantonul 11 Valea Dacilor și Cantonul 9 Ciocârlia, reabilitate de ABADL (documente)

ro

21 Nov, 2019 00:00 2308 Marime text

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral anunță organizarea unor proceduri publice pentru atribuirea a două contracte, care se referă la reabilitarea a două cantoane.


Contractul „Branșament și reparații instalații electrice canton 11 Valea Dacilor“ are o valoare estimată de 55.972 lei, iar contractul „Reparație instalație electrică interioară canton 9 Ciocârlia“ – o valoare estimată de 3.711 lei. Ofertele de participare vor fi depuse până pe data de 25.11.2019, ora 16.30.


Rețeaua electrică din care este alimentat Cantonul de exploatare 11 Valea Dacilor a fost preluată de către Primăria Medgidia după desființarea C.A.P.- ului din zonă. Contractul de furnizare a energiei electrice este încheiat în nume propriu de către cantonierul care-I deservește. Deoarece rețeaua de alimentare este foarte veche, cu nenumărate improvizații și înnădiri, avariile de tensiune sunt dese. Având în vedere vechimea de peste 60 ani a instalațiilor electrice aferente celor două cantoane de exploatare, precum și faptul că de când au fost preluate în anul 1983 de către Regia Autonoma "Apele Române" nu s-au efectuat lucrări de revizie sau reparație a instalațiilor electrice, singurele intervenții fiind de înlocuire a becurilor arse, în momentul de față acestea au un avansat grad de uzura fizică și morală existând riscul producerii unor accidente grave de natură electrică, chiar mortale.




Realizarea investiției "Branșament electric și reparație instalație electrică interioara Canton exploatare nr. 11 Valea Dacilor" va rezolva problema branșamentului electric pentru Cantonul Valea Dacilor, precum și reparația instalațiilor electrice interioare aferente cantonului respectiv. Printre rezultate așteptate se numără: elaborare documentații pentru obținerea Certificatelor de urbanism, a avizelor și acordurilor solicitate prin acesta; elaborarea proiectelor pentru autorizarea executării lucrărilor în conformitate cu prevederile Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, pentru „Lucrări execuție branșament electric Canton exploatare nr. 11 Valea Dacilor - lucrări pe taxa de racord, conf. ATR 04532961/23.08.2019" și „Lucrări execuție racord electric Canton exploatare nr. 11 Valea Dacilor - lucrări executate prin grija beneficiarului"; Elaborare proiecte tehnice de execuție în conformitate cu prevederile Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, pentru „Lucrări execuție racord electric Canton exploatare nr. 11 Valea Dacilor - lucrări executate prin grija beneficiarului", "Lucrări de reparație instalații electrice interioare Canton exploatare nr. 11 Valea Dacilor"; Realizare lucrări "Branșament electric și reparație instalație electrică interioară Canton exploatare nr. 11 Valea Dacilor"; Probe tehnologice, recepție și punere în funcțiune a instalațiilor executate.


Cantonul de exploatare 9 Ciocârlia este situat în afara perimetrului locuit al localității Basarabi, a fost construit în anul 1951 de către OIF Constanța și a fost preluat de Regia Autonoma "Apele Române" prin protocol privind predarea patrimoniului de către OGA la Direcția Apelor conform HG 813/1990 și Ordinul Ministrului Mediului nr. 11/1990 și prin cererea de transfer mijloace fixe nr. 6464/30.10.1983 de la IELIF Constanța. Cantonul este încadrat în inventarul ABADL la poziția nr. 2100001 și este în folosința Sistemului Hidrotehnic Dunăre cu sediul în Cernavodă, și anume la formația Dunăre Sud.


Cantonul Ciocârlia este o construcție civilă, parter, din cărămida, cu acoperiș din țiglă metalică, tâmplărie și suprafața totală de 102.11 mp și este amplasat într-o curte cu suprafața totală de 3041 mp. Alimentarea cu apă a cantonului nu există, iar alimentarea cu energie electrică se face din rețeaua ENEL. Având în vedere vechimea de peste 60 ani a instalațiilor electrice aferente celor două cantoane de exploatare, prin faptul că de când au fost preluate în anul 1983 de către Regia Autonomă "Apele Române" nu s-au efectuat lucrări de revizie sau reparație a instalațiilor electrice, singurele intervenții fiind de înlocuire a becurilor arse, în momentul de față aceastea au un avansat grad de uzură fizică și morală existând riscul producerii unor accidente grave de natură electrică, chiar mortale. Realizarea investiției "Reparație instalație electrică interioară Canton exploatare nr. 9 Ciocârlia" va elimina posibilitatea producerii de accidente de natură electrică și va putea permite dotarea acestuia cu noi facilități (montare centrală termică electrică, montare boiler).


Printre rezultatele așteptate se numără: Elaborare proiect tehnic de execuție în conformitate cu prevederile Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, pentru "Reparație instalație electrică interioară Canton exploatare nr. 9 Ciocârlia"; realizare "Reparație instalație electrică interioară Canton exploatare nr. 9 Ciocârlia"; Probe tehnologice, recepție și punere în funcțiune a instalațiilor executate.


În secțiunea Documente puteți consulta cele două anunțuri de participare la licitație.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii