Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:55 09 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cantitate record de deșeuri electrice, electronice și electrocansice colectate în municipiul Constanța

ro

01 Sep, 2021 11:11 623 Marime text
  • Este cea mai mare cantitate de deșeuri din categoria DEEE, colectată vreodată în municipiul Constanța.
14 tone de deșeuri din categoria DEEE (deșeuri de echipamente electrice, electronice și electrocasnice) au fost colectate în perioada 23-28 august, în cadrul Campaniei „ORAȘE CURATE", inițiată de Asociațía de Dezvoltare Intercomunitară „DOBROGEA" (ADI „DOBROGEA") și ECOTIC, împreună cu Consiliul Județean Constanța și Primăria Municipiului Constanța.

Este cea mai mare cantitate de deșeuri din categoria DEEE, colectată vreodată în municipiul Constanța.

Locuitorii orașului au răspuns în număr impresionant apelului campaniei noastre de informare, conștientizare și colectare, arătând că sunt preocupați de protejarea mediului înconjurător, care nu ar mai avea de suferit de pe urma deșeurilor abandonate necorespunzător.

În timpul celor 5 zile de campanie, colectorul autorizat Vastum Eco a asigurat preluarea gratuită a deșeurilor electrice și electronice voluminoase, direct de la domiciliul constănțenilor.

Pentru colectarea deșeurilor electrice și electronice mici au fost puse la dispoziția cetățenilor 10 puncte de colectare, amplasate în principalele piețe ale orașului. Fiecare persoană care a predat deșeuri electrice și electronice de minim 5 kg sau 5 becuri/neoane, a fost înscrisă automat la tombola cu premii, constând în echipamente electrice (un frigider, un televizor, un aspirator și 5 brățări fitness).

„Mulțumim încă o dată constănțenilor care au înțeles importanța acestei campanii și s-au implicat în activitatea de colectare, ințelegând că reducerea, recuperarea și reciclarea deșeurilor nu numai că este posibilă, dar este și avantajoasă pentru fiecare dintre noi, pe termen mediu și lung, o manifestare a respectului față de mediul înconjurător dar și o oportunitate de a recupera cantități importante de materii prime pentru producerea altor echipamente noi!”, transmit reprezentanții Primăriei Constanța.

Ti-a placut articolul?

Comentarii