Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:22 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când va fi gata Cazinoul din Constanța. Stadiul lucrărilor

ro

27 May, 2022 17:44 3412 Marime text
  • Lucrările de restaurare a Cazinoului din Constanța au trecut de 55%, acestea desfășurându-se conform termenelor contractuale.

La momentul de față, terminarea lucrărilor este estimată la martie 2023, deci ar urma să respecte termenul contractual, se arată într-un răspuns al Companiei Naționate de INvestiții (CNI) pentru Info Sud-Est.


Monumentul istoric a intrat în renovări la începutul anului 2020.

Info Sud-Est a scris, în august, că firma care a câștigat licitația a descoperit, în timpul decopertării, că structura Cazinoului este mult mai afectată decât se credea inițial.

Proiectanții nu au putut anticipa gradul de degradare a structurii pentru că asta ar fi presupus să decoperteze în întregime bucăți mari din monument înainte de începerea propriu-zisă a lucrărilor.
 
15 ianuarie 2020,  o zi importantă pentru Constanța!
 
Dincolo de a fi Ziua Culturii Române și data la care s-a născut marele poet Mihai Eminescu, pe 15 ianuarie 2020 a avut loc deschiderea oficială a lucrărilor de consolidare și restaurare a Cazinoului.
 
Totul a început la data de 13 ianuarie 2020, ziua la care a fost semnat Ordinul ministrului Dezvoltării privind începerea lucrărilor la Cazinoul din Constanța.
 
Semnarea Ordinului a venit în urma contractului încheiat, la data de 20 decembrie 2019, de Compania Națională de Investiții cu asocierea câștigătoare a licitației publice pentru Cazino, formată din Aedificia Carpați SA (lider de asociere) & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & Tehnoinstal SRL.


 „Contează ce lăsăm în urmă” 

  Imaginea de mai jos a fost surprinsă în urmă cu câteva zile în fața Cazinoului. „Contează ce lăsăm în urmă” este scris pe o copertină, în timp ce bătrânul monument se află încă sub dărâmături.
 Reabilitare Cazino foto ZIUA DE CONSTANȚA
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii