Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:02 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când va exista un tren care va lega aeroportul Mihail Kogălniceanu de Gara Constanța? (VIDEO)

ro

23 Aug, 2023 12:19 2365 Marime text
  • Bogdan Ionuț Artagea a prezentat astăzi, 23 august 2023, în cadrul conferinței de presă susținută cu ocazia Ședinței Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România, o soluție de conectivitate pentru Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța.
 
Bogdan Ionuț Artagea a prezentat astăzi, 23 august 2023, în cadrul conferinței de presă susținută cu ocazia Ședinței Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România, o soluție de conectivitate pentru Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța, în vederea realizării unei legături feroviare duale, care va contribui la realizarea unui hub multimodal sustenabil aeroport - feroviar - mobilitate urbană - port, ce va facilita randamentul fluxurilor de mărfuri care vin/pleacă spre țările Europei Centrale și de Est, precum și creșterea interoperabilității interne și externe din/spre Portul Constanța, transmite un comunicat din partea Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.
 
Soluția de conectivitate feroviară duală la Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța propusă are o lungime de aproximativ 25 km, cale ferată simplă electrificată, care se compune din:
  • o ramură principală civil-comercială în lungime de 11.2 km;
  • o ramură comercială-militară în lungime de 11.8 km;
  • un racord de 1.2 km.
 

„Vom vedea aeroportul legat de Gară Constanța. Va fi o conectare duală. Calea ferată va trece prin Palazu Mare, și ajunge până spre Medgidia.  Lucrările vor fi demarate de CFR Infrastructura. Vor schimba calea ferată până la Lumina și apoi cale ferată nouă”, a declarat Bogdan Ionuț Artagea la conferința de presă. 

Astfel, municipiul Constanța va avea un aeroport conectat la rețeaua primară feroviară (parte din rețeaua TEN-T), accesul civil în cadrul Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța fiind facilitat iar transportul cargo și activitățile necomerciale desfășurate pe parte militară eficientizate. Proiectul propus va contribui la creșterea capacității de tranzitare a pasagerilor, a mobilității urbane, respectiv a transportului de mărfuri și acțiuni militare, asigurând complementaritatea și sinergia cu proiectele feroviare, rutiere și de infrastructură portuară aflate în dezvoltare la nivelul Portului Constanța.
         
Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța beneficiază de sprijinul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii pentru implementarea proiectelor de investiții care vin în sprijinul cetățenilor și dezvoltării infrastructurii de transport din România, a încheiat sursa citată.

Declarația integrală a lui Bogdan Artagea o puteți vedea în video-ul de mai jos:




Citește și:
LIVE TEXT: Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, prezent la Întâlnirea anuală a Asociației Aeroporturilor din România de la Venus
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii