Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campanie la granițele României. Românii care se întorc acasă din străinătate primesc informații despre votul prin corespondență

ro

08 Aug, 2019 17:16 1421 Marime text
Românii din diaspora, care se întorc acasă pe 9 și 10 august, vor fi întâmpinați la frontieră de peste 100 de voluntari ai comunității Declic, care îi vor informa despre votul prin corespondență.

Voluntarii vor împărți peste 50.000 de pliante și le vor oferi detalii despre cum pot vota la alegerile prezidențiale, fără să mai stea la cozi.
 
Campania Comunității Declic se va derula pe 9 și 10 august, în aeroporturile Iași, Cluj și București, la vămile Borș și Nădlac, precum și în București.  Declic a încheiat protocoale de colaborare cu Poliția de Frontieră, Compania Națională Aeroporturi București, Aeroportul Internațional Iași și Aeroportul Cluj.
 
”Până acum, nici 5 000 de români nu s-au înscris pentru votul prin corespondență, pe site-ul Autorității Electorale Permanente. Este clar că avem nevoie de o mai bună informare și de aceea am inițiat această campanie. Românii din diaspora fie nu știu exact ce trebuie să facă, fie nu au încredere că votul lor va ajunge la destinație”, a declarat Cătălina Hopârteanu, campaigner Declic.
 
 Pe 10 august, echipele Declic vor fi în Centrul Vechi al Capitalei și în Piața Victoriei. Voluntarii vor împărți pliante cu informații utile despre votul prin corespondență și explicații în 7 pași simpli despre procedurile pe care trebuie să le facă românii din străinătate pentru a se înregistra pe site-ul alegerilor din diaspora.
 
De asemenea, Declic a lansat site-ul vot.declic.ro, unde sunt prezentați pașii pe care trebuie să îi urmeze românii din diaspora pentru a vota fără să mai stea la coadă.
 
”După cozile de la ultimele alegeri, am căutat soluții pentru a evita astfel de situații. Așa a început campania ”Alegător prin corespondență”.  Inițial, am fost în Parlament și am militat pentru modificarea legii electorale, ceea ce am și obținut. Acum, pentru că se poate vota prin corespondență la alegerile prezidențiale din noiembrie, am început campania de informare a cetățenilor. Este important ca ei să înțeleagă că e simplu să voteze prin corespondență. De aceea, am creat vot.declic.ro,  unde explicăm cum se pot înscrie în 7 pași simpli”, a declarat Cătălina Hopârteanu, campaigner Declic.
 
Pe data de 10 august, de la ora 17.00, echipa Declic va amplasa în fața muzeului Antipa un plic gonflabil uriaș. Acesta va reprezenta punctul central al acțiunilor Declic de unde vor fi împărțite pliante și vor fi oferite informații despre votul prin corespondență, pe care românii aflați în diaspora îl pot exercita la alegerile prezidențiale din luna noiembrie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii