Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:15 07 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Campania națională #Curățenia Pământului începe cu Noi se lansează în județul Constanța

ro

21 Apr, 2021 10:39 440 Marime text
  • Lansare Campanie națională “#Curățenia Pământului începe cu Noi”, în județul Constanța, cu ocazia Zilei Pământului!

Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate – A.N.A.N.P,  dă startul Campaniei Naționale “Curățenia Pământului începe cu Noi”, în ziua de 22 aprilie 2021, în județul Constanța. 

Evenimentul va avea loc în “Situl Natura 2000 Pădurea și Valea Canaraua Fetii – Iortmac”, situat pe raza comunei Băneasa, județul Constanța.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a răspuns pozitiv invitației Președintelui A.N.A.N.P, Adi Croitoru, de se alătura acestei ample campanii lansate în județul Constanța, cu ocazia Zilei Pământului. La rândul său, președintele CJC  a transmis o invitație întregii echipe a instituției pe care o conduce, urmând ca o parte a angajaților CJC, să se alăture benevol acestei campanii de educare, conștientizare și responsabilizare a cetățenilor cu privire la importanța ariilor naturale protejate de pe raza județului nostru.

Este o acțiune de sensibilizare și conștientizare a populației , ce se va desfășura în timp, în toate județele țării, și își propune mobilizarea tuturor energiilor locale pentru implicarea în acțiuni de ecologizare și, totodată, de informare a cetățenilor cu privire la sancțiunile care vor fi aplicate pe viitor, celor care, în diverse forme, aduc atingere conservării habitatelor naturale protejate, și nu numai.

La nivelul județului Constanța, această campanie ne oferă, încă o data, șansa de a ne implica direct în protejarea mediul înconjurător, cu speranța că și generațiile viitoare vor lua atitudine și vor contribui la protejarea patrimoniului natural. Avem responsabilitatea de a fi activi și implicaţi, de a ne apăra patrimoniul natural - garantul sănătății, bunăstării economice și siguranței fiecaruia dintre noi. Astfel de activități sunt întotdeauna binevenite, iar prin participarea Consiliului Județean Constanța la acest eveniment, se dorește încurajarea comunităților de a acționa în mod responsabil față de mediul înconjurător, transmite Consiliul Județean Constanța.

UPDATE. Consiliul Județean Constanța a transmis următoarele:

Revenim la informarea de presă transmisă anterior și vă informăm că din motive independente de Consiliul Județean Constanța, lansarea Campaniei naționale „#Curățenia Pământului începe cu Noi", programată a avea loc mâine, 22 aprilie 2021, în „Situl Natura 2000 Pădurea și Valea Canaraua Fetii – Iortmac", situat pe raza comunei Băneasa, județul Constanța, va fi reprogramată la o dată ulterioară pe care ANANP o va comunica în timp util.

Ti-a placut articolul?

Comentarii