Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:39 21 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania „10 pentru Siguranţă”, dusă la final de Poliţia Română

ro

22 Sep, 2019 09:54 1102 Marime text

Sub egida campaniei ,,10 pentru siguranță”, poliţiştii din întreaga țară s–au întâlnit, pe parcursul ultimelor 2 săptămâni, cu mii de copii din grădiniţe, şcoli şi licee, pentru a le împărtăși din experiența lor și a-i ajuta cu recomandări preventive.
 
Campania de informare și prevenire ,,10 pentru siguranță” a fost derulată în unitățile de învățământ preuniversitar, atât în mediul urban, cât și rural.
 
Astfel, pe parcursul a două săptâmâni (7 – 20 septembrie 2019), Poliţia Română a fost alături de celelalte structuri angrenate în campania menită siguranţei copiilor.
 
Efortul de informare şi prevenire a faptelor antisociale în şcoli s-a materializat prin derularea a 2.134 de activități, prin care elevii au putut afla cum să acţioneze atunci când sunt puşi în situații dificile pe stradă, la şcoală, când sunt singuri acasă sau folosesc internetul.
 
Mesajele Poliției Române au ajuns la 130.000 de elevi, părinți și profesori.
 
„Lecțiile de siguranță” au fost interactive, recomandările făcute celor mici fiind transmise într-o manieră mai puțin formală, prin joc, aplicații practice și metode interactive.
 
Printre temele abordate au fost protejarea patrimoniului, educaţia şi siguranţa rutieră, violenţa şcolară, absenteismul, abandonul şcolar, violenţa domestică, siguranţa pe internet, efectele consumului de droguri, dispariţiile de minori, traficul de persoane, răspunderea penală la minori sau cariera de poliţist.
 
Temele de prevenire și informare au fost adaptate pentru fiecare grup de copii, în funcție de vârstă și subiecte de interes pentru cei mici.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii