Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Camera Taximetristilor din Constanta are deja peste 1900 de membri

ro

09 Jul, 2003 00:00 2611 Marime text

Organism de protectie

Legea taximetriei protejeaza soferii de taxi si consumatorii si creeaza noi locuri de munca

Camera Judeteana a Taximetristilor a luat fiinta si la Constanta, fiind un organism care se subordoneaza Camerei Nationale a Taximetristilor. La nivel national presedinte acesteia este deputatul Ion Bivolaru, initiatorul Legii taximetriei.Marin Neagu, presedintele Camerei constantene a Taximetristilor, a declarat ca o astfel de lege era extrem de necesara deoarece in Romania, in ultima perioada, taximetria devenise un fenomen incontrolabil. In acelasi timp, in fiecare judet, aceasta activitate se desfasura dupa un alt sistem. Noul act normativ reglementeaza multe dintre cerintele taximetristilor constanteni, in sensul ca va trebui vopsit doar plafonul masinilor, soferul nu mai este obligat sa poarte centura de siguranta si va putea opri chiar in locuri in care acest lucru este interzis.

Case de marcat, din luna septembrie

Scopul acestui organism este acela de a apara interesele taximetristilor si de a-i ajuta sa achizitioneze logistica necesara, la preturi cat mai avantajoase. La acest capitol sunt incluse, in principal, casele de marcat. Deputatul Ion Bivolaru a afirmat, la randul lui, referitor la acest aspect, ca Legea taximetriei prelungeste termenul limita, iar casele de marcat vor fi montate abia din luna septembrie. De asemenea, reprezentantii Camerei Nationale a Taximetristilor are de gand sa discute cu anumite firme, pentru a achizitiona casele de marcat in leasing. Totodata, deputatul Bivolaru a precizat ca, in ciuda tuturor speculatiilor, costul unui astfel de aparat nu va depasi 250 de euro. Cat priveste filiala locala a Camerei Taximetristilor, aceasta are deja peste 1.900 de membri. Marin Neagu spune ca, zilele urmatoare, vor fi atrasi si taximetristii autorizati din municipiile Mangalia si Medgidia, precum si din celelalte orase din judet unde exista activitate de taximetrie. Biroul executiv al organizatiei constantene cuprinde sapte persoane, respectiv Marin Neagu - presedinte, Traian Ionescu - prim-vicepresedinte, Tudorel Chesoi - secretar, Gheorghe Bucovala, Vasile Olaru si Gheorghe Ungureanu - vicepresedinti, si Carmen Stere - director executiv.

Taximetrie se realizeaza in conformitate cu legea

Potrivit noii legislatii, reprezentantii taximetristilor pot participa la toate discutiile privind activitatea de taximetrie, in special la sedintele de Consiliu local. Totodata, in viitoarea sedinta a Consiliului local se va propune spre aprobare un proiect prin care sa se specifice faptul ca, in Constanta, activitatea de taximetrie se realizeaza in conformitate cu legea. Deputatul Ion Bivolaru a mai precizat ca prin Legea taximetriei se doreste si protectia consumatorului, in anumite cazuri existand sanctiuni pentru soferii indisciplinati. Acesta a mai adaugat ca, potrivit noului act normativ, taximetristii vor fi ajutati sa-si achizitioneze toate produsele necesare, costurile nedepasind 1.200 de euro, bani care vor fi platiti esalonat. Noul act normativ are in vedere crearea de noi locuri de munca, activitatea de taximetrie putandu-se acum desfasura in ture.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ionescu activist 13 Dec, 2017 12:32 La cora bratianu stau 2 masini logan galbene fac piraterie