Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:30 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc pentru votul de învestire a Guvernului propus de premierul desemnat Marcel Ciolacu

ro

15 Jun, 2023 12:23 925 Marime text
Parlament. Foto: Facebook/Camera DeputațilorCamera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, joi, pentru votul de învestire a Guvernului propus de premierul desemnat Marcel Ciolacu, conform Agerpres.ro

Şedinţa începe la ora 12,00.

Conform programului, premierul desemnat Marcel Ciolacu va prezenta programul de guvernare şi lista Guvernului. Vor avea loc dezbateri urmate de votul asupra cererii de acordare a încrederii Parlamentului asupra Programului şi a întregii liste a Guvernului.

Miercuri, miniştrii propuşi în Cabinetul Ciolacu au fost audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului, toţi primind aviz pozitiv.

Pentru ca Guvernul să fie învestit este nevoie de prezenţa a cel puţin 233 de parlamentari la şedinţă şi de întrunirea a minimum 233 de voturi favorabile.

Guvernul este susţinut de parlamentarii PSD şi PNL şi deputaţii minorităţilor naţionale, care sunt în număr de 291, fiind o majoritate confortabilă. AUR şi USR au anunţat că vor vota împotrivă. Rămâne de văzut dacă parlamentarii UDMR vor susţine sau nu la vot Guvernul.

Conform Constituţiei şi regulamentului şedinţelor comune ale Parlamentului, programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Votul este secret, cu bile. 

 Agerpres.ro

Citește și: 

Predoiu, desemnat premier interimar. Marți au loc consultări la Cotroceni
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii