Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:09 31 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bunuri nedeclarate și contrafăcute, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

ro

25 Feb, 2020 12:59 979 Marime text


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute, pe numele unui cetățean român, în urma descoperirii împreună cu lucrătorii vamali, într-un container sosit din China, a unor bunuri în valoare de peste 25.700 lei.

În luna ianuarie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la controlul amănunțit efectuat la un container sosit din China de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Prahova.
În urma controlului, au fost descoperite 358 bucăți foarfeci susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, poliţiştii de frontieră au extins cercetările și, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, în data de 24.02.2020 s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. 

De asemenea, s-a stabilit faptul că administratorul firmei este un cetăţean român, în vârstă de 36 de ani. Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 25.776 lei.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii