Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bunuri falsificate în valoare de sute de mii de lei, descoperite în Portul Constanța! Urmau să ajungă la o firmă din Ucraina (FOTO)

ro

05 Jul, 2023 14:01 871 Marime text
Sursă: Garda de Coastă
 
  • Luni, în data de 3 iulie, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța a descoperit, într-un container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială din Ucraina.
  • 171.000 jucării tip slime și pixuri, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, erau susceptibile să aducă atingere dreptului de proprietate intelectuală, având o valoare de aproximativ 530.000 lei.
 
Conform unui comunicat de presă pus la dispoziție de Garda de Coastă, poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța, au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din China, 171.000 de jucării și pixuri, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.
 
Ulterior, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, iar în data de 5 iulie s-au sesizat din oficiu în vederea întocmirii actelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate iar bunurile, în valoare totală de aproximativ 530.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, a mai precizat sursa citată.

Citește și:

Zeci de mii de bunuri contrafăcute, descoperite într-un autocamion la Punctul de Frontieră Calafat! Valorau peste 2 milioane de lei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii