Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:26 29 02 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bugetul pentru Programul privind creșterea eficienței energetice, rezervat integral, în primele 6 minute de la deschidere

ro

11 Dec, 2023 14:27 514 Marime text
Astăzi, 11 decembrie 2023, ora 10:00, a demarat sesiunea de înscriere în cadrul Programului privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice.

Bugetul destinat acestei sesiuni a fost rezervat integral, în primele 6 minute de la deschidere.

Scopul programului îl reprezintă creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice şi îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, reducerea consumului anual de energie primară şi promovarea utilizării surselor regenerabile de energie.

„Astăzi s-a încheiat înscrierea cu succes a 283 de dosare, în valoare de peste 1.200.000.000 de lei, în cadrul Programului Eficiență energetică în clădiri publice. Prin acordarea acestor finanțări autorităților locale se va reduce consumul anual de energie primară în cladirile publice. Și în acest an continuăm finanţarea investiţiilor pentru creşterea performanţei energetice a acestora și diminuarea efectelor poluării aerului asupra mediului şi a sănătăţii populaţiei”, a declarat președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Laurențiu Adrian Neculaescu.

Finanţarea se acordă în procent de maximum 100% din cheltuielile eligibile ale unui obiectiv de investiţie şi în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi.

Categoriile de solicitanţi eligibili sunt:
 • unităţile administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraş, municipiu, judeţ;
 • subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti;
 • instituţiile publice din subordinea/în coordonarea autorităţilor deliberative ale administraţiei publice locale;
 • cluburile sportive de drept public și COSR, pentru baze sportive de drept public aflate în administrarea, concesiunea sau folosința acestora;
 • unitățile publice centrale și/sau teritoriale cu atribuţii specifice în domeniul:
 1. apărării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, a proprietăţii publice şi private, asigurarea ordinii publice, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale;
 2. protecţia civilă şi gestionarea situaţiilor de urgenţă; apărarea împotriva incendiilor şi protecţia civilă a populaţiei şi bunurilor.
În cadrul unei sesiuni de finanţare, suma maximă care poate fi acordată unui solicitant, prin una sau mai multe cereri de finanţare, este:
 • 6.000.000 lei pentru comune cu o populaţie de până la 5.000 de locuitori inclusiv;
 • 12.000.000 lei pentru comune cu o populaţie de peste 5.001 locuitori;
 • 16.000.000 lei pentru oraşe și pentru solicitanții: cluburile sportive de drept public și COSR și unitățile publice centrale și/sau teritoriale;
 • 28.000.000 lei pentru consilii judeţene;
 • 28.000.000 lei pentru municipiul de rang 0;
 • 28.000.000 lei pentru municipii de rang I;
 • 20.000.000 lei pentru municipii de rang II;
 • 24.000.000   lei pentru subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti.
Citește și: 

Este oficial! Constănțenii care au investit în eficienţa energetică a locuințelor nu mai plătesc impozitului pe clădire. Cum puteți beneficia de această scutire? (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii