Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:48 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Braşov Percheziţii într-un dosar de camătă şi şantaj. Mai multe persoane, conduse la sediul IPJ pentru audieri

ro

04 Jan, 2024 17:35 816 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • Un număr de 18 persoane au fost audiate, la sediul IPJ Braşov, într-un dosar de camătă şi şantaj, în care, joi, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, au efectuat mai multe percheziţii domiciliare.
     
Un număr de 18 persoane au fost audiate, la sediul IPJ Braşov, într-un dosar de camătă şi şantaj, în care, joi, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, au efectuat mai multe percheziţii domiciliare, potrivit Agerpres.

Conform IPJ Braşov, pe parcursul anului trecut, persoanele bănuite de săvârşirea infracţiunilor de camătă ar fi acordat împrumuturi cu o dobândă de până la 100%, existând şi situaţii în care persoanele care se împrumutau erau deposedate de locuinţe ori diferite bunuri în contul datoriilor.

Totodată, potrivit anchetatorilor, cămătarii ar fi şantajat mai multe persoane, prin constrângere şi ameninţări, să le remită sume de bani necuvenite.

„Astfel, la data de 4 ianuarie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Braşov, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic Braşov şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Braşov, au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară şi 3 mandate de aducere pe raza judeţului Braşov. Cu ocazia desfăşurării percheziţiilor domiciliare au fost ridicate bunuri, valori şi înscrisuri în vederea completării materialului probator, sume de bani în valoare de aproximativ 42.000 lei, un utilaj agricol tip tractor, precum şi aproximativ 30 kg articole pirotehnice deţinute ilegal. Au fost conduse la sediul IPJ Braşov 18 persoane, în vederea audierii”, se arată într-un comunicat remis, joi, de IPJ Braşov.


Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, se menţionează în comunicatul citat.


Citește și:
Pericol în trafic. Un tânăr de 17 ani, în centrul unui incident rutier!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii