Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:36 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Braconaj piscicol cu plase monofilament descoperit de polițiștii de frontieră tulceni

ro

16 Apr, 2021 13:58 1267 Marime text
  • S-a stabilit faptul că persoanele sunt cetățeni români, în vârsta de 23 ani respectiv 35 de ani, ambii cu domiciliul în judeţul Tulcea.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea au descoperit doi cetăţeni care transportau plase monofilament cu captură de peşte, fără a deţine documentele legale.
         
În data de 15.04.2021, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, acţionând în baza informaţiilor deţinute, au oprit pentru control pe raza localităţii Sălcioara, judeţul Tulcea, un autovehicul în care se aflau două persoane.

S-a stabilit faptul că persoanele sunt cetățeni români, în vârsta de 23 ani respectiv 35 de ani, ambii cu domiciliul în judeţul Tulcea.

În urma controlului asupra documentelor şi autoturismului în cauză, polițiștii de frontieră au descoperit doi saci din rafie ce conțineau plase monofilament cu captură de pește în ele.

 În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că peştele transportat este în cantitate totală de 45 kilograme  din speciile șalău, crap, fitofag și caras, iar lungimea totală a plaselor monofilament este de 420 metri. Cei doi au declarat că au folosit plasele monofilament pentru activitatea de pescuit comercial, iar peștele era destinat consumului propriu.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unor societăţi comerciale de profil, conform procedurile legale iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, la finalizarea cercetărilor urmând a se lua măsurile legale care se impun.

Sursă foto: Poliția de Frontieră Română
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii