Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:15 25 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BNR lansează o monedă din argint cu tema 140 de ani de la nașterea lui Vasile Pârvan

ro

26 May, 2022 14:07 515 Marime text
Banca Naţională a României - monedă din argint cu tema 140 de ani de la nașterea lui Vasile Pârvan
  • În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 30 mai 2022, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 140 de ani de la nașterea lui Vasile Pârvan.

Moneda este confecționată din argint și are o valoare nominală de 10 lei. Diametrul este de 37 mm, iar greutatea de 31,103 grame.

Aversul monedei redă o imagine a ruinelor orașului antic Histria și inscripția ,,HISTRIA”, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2022”.

Reversul monedei prezintă portretul, numele și semnătura lui Vasile Pârvan și anii între care acesta a trăit ,,1882” și „1927”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de certificate de autenticitate ale emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 465,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 140 de ani de la nașterea lui Vasile Pârvan au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.Banca Naţională a României - monedă din argint cu tema 140 de ani de la nașterea lui Vasile Pârvan
Achiziția efectelor numismatice se realizează exclusiv prin intermediul sucursalelor regionale ale BNR. Colecționarii pot consulta lista monedelor, medaliilor, bancnotelor sau seturilor de monetărie disponibile la vânzare doar la ghişeele sucursalelor băncii centrale.
 
În momentul lansării unei emisiuni numismatice noi, un stoc limitat de piese este disponibil pentru rezervări online. Pe lângă acesta, o parte a fiecărei emisiuni este destinată achiziționării directe, fără o rezervare prealabilă.

Pentru a evita aglomerația, vă recomandăm să sunați la numărul de telefon aferent sucursalei de unde doriți să achiziționați piesa numismatică.


 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii