Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bloc de şase nivele pe strada Caşin O firmă cu capital cipriot a primit binecuvântarea Primăriei de a ridica o construcţie (document)

ro

12 May, 2015 00:00 4436 Marime text
Primăria municipiului Constanţa a acordat, ieri, certificatul de urbanism nr. 1448 firmei Highlife Properties SRL. Firma, cu sediul în Bucureşti, intenţionează să ridice un imobil S+P+5-6E de locuinţe colective la intersecţia străzilor Caşin şi Unirii din municipiul Constanţa. Certificatul de urbanism are o valabilitate de 24 de luni. Înfiinţată în august 2007, în capitală, de un asociat unic, persoană juridică - un off shore din Cipru, Highlife Romania Holdings Ltd, cu sediul în Nicosia, Nikou Georgiou Aglantzia nr. 9, societatea este reprezentată de persoanele împuternicite Nicolas Gheorghiades şi Chrisis Nicolaou, ambii cetăţeni ciprioţi. La o căutare mai amănunţită, aflăm că Nicolas Gheorghiades mai reprezintă şi alte firme din Cipru implicate în afaceri româneşti, precum: Alison Hayes România SRL, Synek Investments SRL, Basileus Laid SRL şi Interland Investments SRL. Nicolaou mai apare doar într-o altă firmă din România: Interstar Chim SA.
 
Construcţia blocului de pe strada Caşin a început, în acte, în 2009, atunci când, în şedinţa ordinară a Consiliului Local Constanţa, consilierii au votat proiectul de hotărâre privind aprobarea „PUZ construire bloc locuinţe S+P+5+6E, strada Caşin nr. 2, lot 4, teren în suprafaţă de 606 metri pătraţi, proprietate Cyprus Leasing Romania IFN SA, cu drept de superficie pentru SC Highlife Properties SRL“. Terenul, identificat cu număr cadastral 20307, înscris în cartea funciară sub nr. 100960, este proprietatea Cyprus Leasing Romania IFN SA, Highlife având drept de superficie, conform contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2255/2007. Dreptul de superficie constă în dreptul de proprietate al unei persoane numite superficiar cu privire la construcțiile, plantațiile sau alte lucrări ce se află pe un teren proprietatea altuia, teren asupra căruia superficiarul are un drept de folosință, accesoriu dreptului de proprietate asupra construcțiilor.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii