Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bazarul de pe strada Eliberării din Constanța va fi demolat! Ce se va face în locul său?

ro

08 Feb, 2024 16:23 9853 Marime text
În cadrul Consiliului de Administrație al Administrației Fondului Imobiliar, din data de 30 ianuarie 2024, s-a luat decizia „adoptării măsurii minimale recomandate de Expertiza Tehnică”, adică demolarea bazarului de pe strada Eliberării, cunoscut drept Piața La Gorbaciov.

Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, în locul bazarului „de la ruși”, cum este cunoscut printre constănțeni, nu se va construi nimic, deoarece terenul se află în zona ZRV1, care stipulează că acolo este spațiu verde, astfel, cel mai probabil, o să fie amenajat un parc.

Între timp, urmează să fie demarată procedura pentru obținerea autorizațiilor necesare.

EXPERTIZĂ TEHNICĂ BAZAR ELIBERĂRII – ianuarie 2024

„Pe baza rezultatelor evaluării calitative și prin calcul, structura de rezistență se încadrează în clasa de risc seismic I.
Starea actuală a clădirii este gravă, în sensul că prezintă un stadiu avansat de degradare!!!!
Deoarece starea clădirii este foarte precară, nu se justifică necesitatea consolidării acesteia, costurile fiind foarte mari. Prin urmare, se impune desfacerea acestei structuri.
Structura a fost realizată în anul 1998, având ca bază documentele tehnice normative în vigoare la acea dată.
De la finalizarea execuției și până în prezent, nu s-au efectuat lucrări de consolidare ale clădirii sau ale elementelor acesteia, ci doar exploatarea acesteia. !!!Calitatea îmbinărilor sudate trebuia verificată o dată la 5 ani”, au menționat reprezentații Primăriei Constanța.

Tot reprezentanții Primăriei Constanța au explicat că pe 28.07.2016, în urma unui control ISU Dobrogea privind apărarea împotriva incendiilor și protecția civilă au fost găsite nereguli organizatorice, constructive, tehnice: s-au făcut modificări fără autorizație de construire, nu se asigură condițiile de evacuare, materiale ușor inflamabile, instalațiile de alimentare cu energie electrică, defecte, exploatea cu neconformități.

Citește și
Piețele din Constanța, locul unde timpul a stat pe loc ani de zile (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii