Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:57 20 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bătrânul Tomis își spune povestea! Se montează panouri informative în Parcul Arheologic din Constanța

ro

24 Jun, 2020 13:58 825 Marime text
După ce angajații Serviciului Amenajări Urbane din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au montat 70 de plăcuțe cu informații despre vestigiile care prezintă fragmente din istoria Cetății Tomis, zilele acestea se ocupă de panourile informative. Acestea au fost curățate, reparate, vopsite și lăcuite iar acum se aplică textele.

8 dintre ele, cele mari, vor fi inscripționate cu date despre „Tomisul Creștin", „Evoluția orașului Tomis în antichitate", „Începutul cercetărilor arheologice în Dobrogea" „Creștinismul în Scythia Minor (Dobrogea)", „Întemeierea orașului Tomis", „Cărturari din Dobrogea în antichitate", „Dobrogea în secolele X-XIV", „Numele orașului Tomis" și „Numele orașului Constanța".

Alte 36 de panouri metalice, mai mici, vor conține scurte texte care prezintă evenimente sau locuri din vechea cetate Tomis.

Textele documentare au fost stabilite și puse la dispoziția municipalității de specialiștii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Mesajele sunt scrise atât în limba română, cât și în engleză.

În plus, cei care doresc mai multe informații despre istoria cetății tomitane pot scana cu telefonul mobil QR codul inscripționat pe fiecare plăcuță care îi va trimite către un site. Această platformă cuprinde detalii cu privire la vestigiile găsite în Constanța și care au fost amplasate în Parcul Arheologic.

Ti-a placut articolul?

Comentarii