Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Batalionul 341 Infanterie "Constanța" participă la exercițiului militar multinațional "Seven Stars-22" (GALERIE FOTO)

ro

04 Oct, 2022 14:10 1226 Marime text

În cadrul exercițiului militar multinațional "Seven Stars-22", care se desfășoară în perioada 27 septembrie - 8 octombrie în Republica Macedonia de Nord, Batalionul 341 Infanterie "Constanța" participă cu o celulă de răspuns condusă de comandantul batalionului, locotenent-colonel Cătălin COVRIG., transmit reprezentanții Brigăzii 9 Mecanizată "Mărăşeşti" Constanța. 

Brigada din Sud-Estul Europei (SEEBRIG) a fost înființată în anul 1999 şi este organizată la nivel regional având în subordine structuri militare din Albania, Bulgaria, Grecia, Macedonia, România şi Turcia. Comanda SEEBRIG este asigurată timp de doi ani, prin rotație, de fiecare dintre țările membre.

România contribuie la structura brigăzii cu un batalion de infanterie, respectiv Batalionul 341 Infanterie "Constanţa", cunoscut şi sub denumirea de "Rechinii Albi", o companie de geniu şi un pluton de cercetare din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată "Mărăşeşti" şi un pluton de transport din cadrul Batalionului 168 Sprijin Logistic "Pontus Euxinus". O dată la doi ani, conform procedurilor de operare ale brigăzii, efectivele puse la dispoziţie de România sunt evaluate de comandamentul SEEBRIG.


Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“ a materialului.   


Sursa foto: facebook/ Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti"
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii