Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbat din Ilfov, arestat preventiv pentru camătă şi şantaj

ro

07 Jan, 2024 20:26 2277 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • Un bărbat din Ilfov a fost arestat preventiv pentru camătă şi şantaj, după ce ar fi împrumutat cu 2.000 de euro un alt bărbat pe care, ulterior, l-ar fi ameninţat pentru a-i restitui cu titlu de dobândă aproximativ 9.000 de euro.
     
Un bărbat din Ilfov a fost arestat preventiv pentru camătă şi şantaj, după ce ar fi împrumutat cu 2.000 de euro un alt bărbat pe care, ulterior, l-ar fi ameninţat pentru a-i restitui cu titlu de dobândă aproximativ 9.000 de euro, potrivit Agerpres.

„La data de 5 ianuarie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigaţii Criminale Sector 4 au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, în judeţul Ilfov, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de camătă şi şantaj. În fapt, la data de 21 decembrie 2023, Secţia 14 Poliţie a fost sesizată, de către un bărbat, cu privire la faptul că în cursul lunii august 2023 ar fi împrumutat 2.000 de euro de la un alt bărbat, care, ulterior, l-ar fi ameninţat pentru a-i restitui cu titlu de dobândă aproximativ 9.000 de euro”, precizează reprezentanţii Poliţiei Capitalei.


Cazul a fost preluat de către Serviciul de Investigaţii Criminale Sector 4, iar în urma unor activităţi specifice, bărbatul a fost depistat şi condus la audieri.

Astfel, în vederea completării materialului probator a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, arată sursa citată.

„În sarcina bănuitului a fost reţinută următoarea activitate infracţională: în perioada august 2023 - 5 ianuarie 2024, bărbatul ar fi acordat, în mai multe rânduri, sume de bani, cu titlu de împrumuturi, mai multor persoane, şi ar fi perceput dobândă, în mod nelegal, sumelor restituite de aceştia; De asemenea, în aceeaşi perioadă, prin intermediul mai multor apeluri telefonice, mesaje scrise şi mesaje audio, ar fi exercitat presiuni psihice şi ar fi ameninţat cu acte de violenţă persoana vătămată, solicitându-i direct sau prin intermediul altor persoane mai multe sume de bani cu titlu de dobânzi, pentru un împrumut de 2.000 de euro, bani pe care persoana vătămată i-ar fi împrumutat de la bănuit”, precizează DGPMB.


În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore. Ulterior, faţă de acesta a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Sector 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă şi de şantaj.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Poliția Capitalei: Șofer reținut, după o urmărire în trafic 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii