Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:49 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbat cercetat după ce a condus cu permisul suspendat și a fugit la apariția polițiștilor

ro

03 Apr, 2024 14:08 405 Marime text
Sursa foto: Pexels



 
  • La data de 02.04.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 02.04.2024, până la data de 01.05.2024 inclusiv, a inculpatului C.P., cercetat pentru săvârşirea a două infracţiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 2 din C. pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 din C. pen.
 
În concret, s-a reţinut că la data de 07.11.2023, în jurul orei 18:20, inculpatul C.P. a condus o autoutilitară pe DN3, în localitatea Valu lui Traian, în timp ce avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
 

„Ulterior, după punerea în mişcare a acţiunii penale în cauza în care era cercetat, la data de 25.03.2024, în jurul orei 00:50, inculpatul a condus un autoturism pe o stradă din municipiul Constanţa, ocazie cu care a traversat o intersecţie fără a respecta culoarea roşie a semaforului. Nu a respectat apoi nici semnalele de oprire efectuate de lucrătorii de poliţie ce au constatat contravenţia, continuându-şi deplasarea. Observând că este urmărit de o autospecială de poliţie, inculpatul a mărit viteza de deplasare şi a oprit ulterior într-o parcare, unde a coborât de la volan şi a încercat să fugă, fiind însă prins de agenţii de siguranţă publică”, transmite un comunicat din partea parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

 
În cadrul primelor verificări s-a constatat că inculpatul avea în continuare suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
 
La data de 02.04.2024 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a respins propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 02.04.2024, până la data de 01.05.2024 inclusiv, a inculpatului C.P.
 
Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a formulat contestaţie împotriva măsurii arestului la domiciliu.
 
Cercetările sunt efectuate în continuare de organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Poliției Municipiului Constanţa – Secția 2, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 

„Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție”, conchide sursa menționată.
 


Citește și
Societăți ce se ocupau cu comerțul de material lemnos, amendate. Iată pentru ce
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii