Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Barăcile rămân pe loc până în luna octombrie Pescarii au fost primiți în audiență de primarul Vergil Chițac!

ro

31 Mar, 2023 14:18 1531 Marime text
Pe plaja de la Pescărie se află din 1943 o comunitate de pescari reunită sub numele Asociația Pescarilor de la Tăbăcărie.

Aceștia fuseseră somați de Poliția Locală Constanța să-și desființeze cele 25 de barăci aflate în zonă până astăzi, 31 martie a.c.

În caz contrar, vor veni cu buldozerele Primăriei..

Între timp, primarul Chițac l-a primit în audiență pe unul dintre reprezentanții Asociației și le-a mai dat pescarilor răgaz până la 1 octombrie 2023.

„Rămânem pe loc până în luna octombrie și ne-am luam și un angajament să păstrăm curățenia în zonă. Vom vedea ce se v-a întâmpla după 1 octombrie. Avem promisiuni că vom primi terenul în concesiune și vom amenaja barăci tip, pentru ca zona să arate curată", a spus pentru ZIUA de Constanța, Florin Vasilescu (Broască), reprezentantul Asociației Pescarilor de la Tăbăcărie.

Până în toamna acestui an, Primăria speră să se finalizeze și litigiul juridic pe acest teren.

Amintim că pe rolul instanțelor se desfășoară  un proces în revendicare între Administrația Bazinală Dobrogea Litoral și Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Constanța cu scopul firesc ca plaja din spate de la Pescărie (cu barăcile) să reintre în posesia proprietarului de drept, Statul Român, ca domeniu public.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii