Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:11 11 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bancă sancționată pentru nerespectarea RGDP

ro

10 Feb, 2021 15:05 607 Marime textBanca ING a fost amendata pentru incalcarea RGDP.
Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat în data de 25.01.2021 o investigație la operatorul ING Bank N.V. Amsterdam, Sucursala București și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 29 și art. 32 alin. (2) și (4) din Regulamentul General privind Protecția Datelor.

Ca atare, operatorul ING Bank N.V. Amsterdam a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 4.8

Operatorul Compania Națională Poșta Română a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 9.686,60 lei lei, echivalentul a 2000 euro.

Încălcarea securității și confidențialității datelor cu caracter personal a constat în faptul că operatorul nu a implementat măsuri tehnice și organizatorice adecvate (de exemplu, pseudonimizarea), atât în momentul stabilirii mijloacelor de prelucrare, cât şi în cel al prelucrării în sine, astfel încât să se pună în aplicare, în mod eficient, principiile de protecție a datelor și să se  integreze în acestea garanțiile necesare prelucrării, astfel încât să fie duse la îndeplinire cerințele RGPD și să se protejeze drepturile persoanelor vizate.

Operatorul Compania Națională Poșta Română a fost sancționat deoarece nu a luat măsurile tehnice şi organizatorice adecvate care să prevină accesul neautorizat la datele cu caracter personal (adrese de e-mail și numere de telefon) pe adresa https://awb.posta-romana.ro aparținând Companiei Naționale Poșta Română, ceea ce a dus la compromiterea confidențialității datelor personale a 81 de persoane vizate.

Autoritatea Naţională de Supraveghere a efectuat investigația ca urmare a primirii din partea operatorului a unei notificări de încălcare a securității datelor, conform dispozițiilor art. 33 din RGPD.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii