Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aviz pentru cercetarea ministrului mediului, Laszlo Borbely Administratorul firmei care urma să consolideze falezele din Eforie şi Tuzla, trimis în urmărire penală

ro

13 Jul, 2011 02:59 1462 Marime text

Procurorii DNA vor solicita aviz pentru cercetarea ministrului Mediului, Laszlo Borbely, suspectat de trafic de influenţă, a transmis cu puţin timp în urma postul public de televiziune, anunţă www.hotnews.ro.

Într-un răspuns oficial trimis TVR, DNA afirmă că, la data de 5 iulie a.c., procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Oradea al DNA au dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuiţii: Ioan Ciocan, asociat unic şi administrator al SC Lescaci Com SRL Negreşti Oaş, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă şi Szepessy Szabolcs, consilier personal al ministrului Mediului şi Pădurilor, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă. În 2007, sub şefia lui Gheorghe Babu, SC Lescaci Com a câştigat de la DADL licitaţiile pentru refacerea falezelor din Eforie şi Tuzla. De asemenea, în 2006, cotidianul Jurnalul Naţional vorbea despre cazarma de la Eforie Sud a Brigăzii din Sud-Estul Europei care fusese construită de firma ginerelui vicepreşedintelui de la acea vreme al Consiliului Judeţean Satu-Mare, Gheorghe Ciocan. Lucrările, în valoare de peste un milion de euro, s-au făcut în perioada în care ministru al Apărării era Ioan Mircea Pascu, politicianul PSD care împărţea aceeaşi vilă chiar cu colegul său de partid, Gheorghe Ciocan. „Când sediul SEEBRIG s-a mutat, la 16 mai 2003, de la Plovdiv, Bulgaria, la Constanţa, ministrul Apărării de atunci, Ioan Mircea Pascu, a cules laurii acestui eveniment de diplomaţie militară. La succesul evenimentului a contribuit şi varul proaspăt dat cazărmii din Eforie Sud de firma SC Lescaci Com SRL din Negreşti Oaş, judeţul Satu-Mare - exact judeţul în care Ioan Mircea Paşcu a câştigat în anul 2000 scaunul de deputat", scria Jurnalul Naţional, în ediţia din 27 ianuarie 2006.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii