Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avionul SMURD a zburat mii de kilometri în câteva ore pentru salvarea a trei bebeluși aflați în stare critică (GALERIE FOTO)

ro

15 Dec, 2021 12:29 2434 Marime text

Avionul SMURD a zburat mii de kilometri în câteva ore pentru salvarea a 3 bebeluși aflați în stare critică



Astăzi, echipajul aeronavei SMURD Cessna Citation V a îndeplinit cu succes 3 misiuni solicitante, executate contra cronometru, pentru salvarea a 3 bebeluși aflați în stare critică.



Prima misiune SMURD a fost executată pe ruta Târgu Mureș - Budapesta, pentru salvarea vieții unui bebeluș în vârstă de doar 11 zile, diagnosticat cu malformație arterio-venosă de venă Galen.



Nou-născutul a fost preluat și transferat de urgență în capitala Ungariei.



Imediat după finalizarea misiunii din Ungaria, colegii noștri au fost solicitați la Oradea, pentru a ajuta la salvarea vieții unui al doilea bebeluș, diagnosticat cu afecțiuni pulmonare grave, pe care l-au preluat și transferat pe calea aerului, în câteva zeci de minute, la o unitate spitalicească din Sibiu.



În timp ce se pregăteau să decoleze câtre București, dispeceratul SMURD a redirecționat aeronava către Craiova. Un al treilea bebeluș avea nevoie să ajungă de urgență la București, pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate.




Bebelușul, diagnosticat cu afecțiuni pulmonare grave, a fost transferat în 30 de minute în capitală, unde a fost predat în siguranță echipelor medicale.




Îndeplinirea cu succes a misiunilor a fost posibilă datorită abnegației și profesionalismului de care a dat dovadă echipa medicală de la UPU-SMURD București.



Sursa foto-text: Facebook/ Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii