Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avertizare meteo de vreme rea! Vizate și județele Constanța și Tulcea! Sfaturile salvatorilor IGSU

ro

11 Nov, 2023 14:41 1143 Marime text
foto: PexelsAdministrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică COD GALBEN, valabilă până duminică, 12 noiembrie, ora 08.00.

Astfel, vântul va avea intensificări în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei, cu viteze de 55...65 km/h și izolat peste 70 km/h. În zona montană vor fi precipitații mixte, iar la peste 1400 m vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ (20...30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă mai consistent în Carpații Orientali.

La munte vor fi rafale de 60...80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, peste 90...100 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate scăzută.

Unele intensificări ale vântului cu viteze de 45...55 km/h vor fi și în restul teritoriului. În dimineața zilei de duminică în zonele joase din estul Transilvaniei și Maramureș, trecător vor fi precipitații mixte.

RECOMANDĂRI din partea IGSU: 

[❗] Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
[❗] Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
[❗] Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.
[❗] Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
[❗] Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

Citește și: 

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt puternic! Când expiră avertizarea meteo
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii