Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:03 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avertizare de călătorie în Republica Franceză. Prelungirea grevei în sectorul transportului public

ro

14 Dec, 2019 12:20 1740 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că SNCF (compania națională de căi ferate) și RATP (Regia autonomă a transporturilor pariziene) au anunțat prelungirea grevei declanșate la data de 5 decembrie 2019.

Sunt așteptate în continuare perturbări semnificative în circulația feroviară, urbană și interurbană, precum si în rețeaua rutieră. De asemenea, Direcția Generală a Aviației Civile (DGAC) reamintește pasagerilor să se informeze la companiile aeriene despre situația zborurilor.

Totodată, sindicatele franceze au chemat la o nouă zi de mobilizare națională împotriva reformei pensiilor, marți, 17 decembrie 2019.  

Cetățenii români pot obține informații actualizate despre situația din transporturile pariziene și zona Ile-de-France accesând site-ul RATP: https://www.ratp.fr/travaux-manifestations/manifestations. Conform datelor disponibile pe site-ul OuiSNCF https://www.oui.sncf/, cetățenii sunt încurajați să opteze pentru alternative de călătorie. Programul trenurilor poate fi consultat pe site-ul SNCF: https://www.sncf.com/fr/itineraire-reservation/itineraire, https://www.oui.sncf/ și https://www.oui.sncf/aide/informations-situation-perturbee-etat-du-trafic-echange-et-remboursement.

Pe durata grevei, informațiile despre orarul trenurilor, de la o zi la alta, sunt disponibile în fiecare zi la orele 17:00, pe site-ul SNCF.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 și Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcție de zona în care se află.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii